13.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Επ’ ευκαιρία της παγκόσμιας Εβδομάδας Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα και της Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, και δεδομένων των περιορισμών της πανδημίας, διοργανώνεται το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, στις 20:00, η πρώτη διαδικτυακή οικουμενική συνάντηση. 
Η συνάντηση θα περιλαμβάνει ανάγνωση της οικουμενικής προσευχής, την οποία, φέτος, ετοίμασε η γυναικεία μοναστική κοινότητα του Grandchamp (Ελβετία). Κάθε χρόνο, το έργο της εκάστοτε συγγραφικής ομάδας τελεί υπό την εποπτεία του Ποντιφικού Συμβούλιο για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας και της Επιτροπής «Πίστη και Τάξη» του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών. Στη συνέχεια, και με αναφορά στην καινοδιαθηκική περικοπή της φετινής προσευχής (Ιω 15,1-17), θα ακολουθήσει σύντομη αναφορά στους αντιναζιστές μάρτυρες του «Λευκού Ρόδου» και στους τέσσερις κληρικούς του Λούμπεκ. Το μαρτυρολόγιο αναφέρεται σε Χριστιανούς της ορθόδοξης, ρωμαιοκαθολικής και ευαγγελικής παράδοσης, οι οποίοι μαρτύρησαν αγωνιζόμενοι από κοινού εναντίον του Ναζισμού. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ελεύθερη συζήτηση και μοίρασμα οικουμενικών εμπειριών. 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της εφαρμογής του Zoom και όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν, πρέπει να αποστείλουν μήνυμα με τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ