17 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΛΩΝΕΙΑΣ Ο ΤΡΟΠΑΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Ο Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος, μέχρι τώρα βοηθός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας προήχθη σήμερα από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου, σε Μητροπολίτη Κολωνείας.
Ο Αθανάσιος Θεοχάρους γεννήθηκε στο Μαραθόβουνο Κύπρου στις 20 Νοεμβρίου 1943. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 6 Αυγούστου 1969 και Πρεσβύτερος στις 10 Αυγούστου 1969. Υπηρέτησε ως Εφημέριος και Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Στις 12 Απριλίου 1997 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Τροπαίου, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.
Σήμερα, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, εξελέγη Μητροπολίτης Κολωνείας. 
Η Ι. Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μ. Βρετανίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
Πληροφορηθέντες την εκλογή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τροπαίου κ. Αθανασίου σε Μητροπολίτη της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Μητροπόλεως Κολωνείας, ο κλήρος και το ευσεβές ποίμνιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, αναπέμπουν δοξολογίες στον τριαδικό Θεό και εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, και την περί Αυτού Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επιβράβευση του Μητροπολίτη Αθανασίου για την πολυετή Διακονία του στην Εκκλησία του Χριστού. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ