18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χριστούγεννα στη Γενεύη –Χειροτονία Πρεσβυτέρου (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα ιεροπρέπεια και την λιτή Πατριαρχική λειτουργική παράδοση εορτάστηκε στον εν Σαμπεζύ Γενεύης Σταυροπηγιακό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου η Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων. 
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος, ο και Προϊστάμενος του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 
Η Θεία Λειτουργία ετελέσθη σύμφωνα με τα επιβληθένα από τις Αρχές του Καντονίου της Γενεύης υγειονομικά προστατευτικά μέτρα και με την συμμετοχή μόνο 50 πιστών.

Κατά την πανηγυρική αυτή μέρα, ο άγιος Ελβετίας προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του μέχρι τούδε ταπεινού και αφοσιωμένου Διακόνου του, Ιερολογιωτάτου κ. Δαμασκηνού Κασσώτη, στον οποίο, προ της Απολύσεως, απένειμε και το Οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. 

Ο νεοχειροτονηθείς, από την προσεχή Άνοιξη, θα αναλάβει την Προϊσταμενία του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ορθοδόξου Ενορίας του St. Gallen, η οποία περιλαμβάνει πέντε Καντόνια της Βορειοανατολικής Ελβετίας, ως και το Πριγκηπάτο του Liechtenstein. Ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός θα διαδεχθεί τον πολιό και λόγιο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Ιγνάτιο Παπαδέλλη, ο οποίος, έπειτα από 38ετή πολύτιμη και πιστή διακονία στην μεγάλη αυτή Ενορία, οικειοθελώς υπέβαλε την παραίτησή του από την ενεργό υπηρεσία, λόγῳ προκεχωρημένης ηλικίας. 
 Ο π. Δαμασκηνός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές έκανε στον Τομέα Λειτουργικής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Ινστιτούτο Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ και στις Θεολογικές Σχολές της Γενεύης και του Φριβούργου. Διάκονος εχειροτονήθη από τον Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Μάξιμο τον Ιανουάριο του 2019.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ