20.4 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας στο “Lectures Αληθώς” για τον Άγιο Νεκτάριο (Βίντεο)

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου “Αληθώς”, που εδρεύει στο Μπανάτο της Ζακύνθου, παρουσιάζει μιαν αξιοζήλευτη δραστηριότητα θεολογικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων τα τελευταία χρόνια. 
Ο εμπνευστής και υπεύθυνος του όλου έργου, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Παναγιώτης Καποδίστριας, είχε την ιδέα – εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού – διαδικτυακών δράσεων και ήδη έκαναν αρχή οι τηλε-διαλέξεις σημαντικών πνευματικών ανθρώπων του καιρού μας με διάφορα θέματα, υπό την στέγη του προγράμματος “LECTURES ΑΛΗΘΩΣ”. 
Σήμερα, μνήμη του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, φιλοξενείται στο “Αληθώς”, από τη Στοκχόλμη, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, ο οποίος παρουσιάζει το θέμα: “Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ. Συμβολή στην 100ετηρίδα από την κοίμησή Του”. 
Σημειωτέον ότι ο Σεβ. Σουηδίας από πολύ νέος έχει ασχοληθεί με τον λαοφίλητο Άγιο του 20ού αιώνα, εντρυφώντας σε αρχειακές πηγές, δημοσιεύοντας και αναδεικνύοντας πρωτότυπο υλικό για τον βίο, την πολιτεία και το πολυειδές έργο του τιμωμένου Αγίου.
Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ