15.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μ. ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΕΤΣΗΣ: “Τον Δεσπότην και Αρχιερέα ημών Κύριε φύλαττε” (Ηχητικό ντοκουμέντο)

Ο Πατριάρχης και ο π. Γ. Τσέτσης στο αναλόγιο της Χάλκης
Επί τη σημερινή 29η επετείω απὀ της αναρρήσεως του Γέροντος Χαλκηδόνος Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο (2 Νοεμβρίου 1991), δημοσιεύουμε μια ανέκδοτη και σημαντική ηχογράφηση. 
Ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας π. Γεώργιος Τσέτσης, ψάλλει την παλαιά φήμη “Τον Δεσπότην και Αρχιερέα…”, σε ήχο βαρύ και μέλος αρχαίον.
Το μέλος αποδίδεται κατά την Κωνσταντινουπολίτικη μουσική παράδοση. 
Πρόκειται για ζωντανή ηχογράφηση στον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό του Αποστόλου Παύλου του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ Γενεύης, το 2004. Της Θ. Λειτουργίας, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας, νυν δε Αγκύρας, κ. Ιερεμίας.
 

Σχετικά άρθρα

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παναγιώτατε, Πάτερ και Δέσποτα, πολλά, καλά, ευλογημένα, αγιασμένα, τα έτη και η πατριαρχεία Σας. Είκοσι εννέα χρόνια, προσφέρατε πολλά στην Εκκλησία και στο Γένος. Η Ευχή και η προσευχή μας πρός τον Θεό των Πατέρων μας, είναι, να Σας κρατά σε υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίζετε την μεγάλη προσφορά Σας, πρός την Μητέρα Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, πρός το ευσεβές Γένος μας, και πρός όλο τον κόσμο, πού να αναζητά την αλήθεια, την οποία η Ορθόδοξος Εκκλησία μας, με το Ιερό της Κέντρο κατέχει και μεταδίδει σε όλους. Βαρθολομαίου, του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου, πολλά, πολλά τα έτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ