Στις 14 Οκτωβρίου 2020, στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων “Ρομφαία” δημοσιεύεται εκτενέστατο άρθρο του κ. Κυριάκου Κυριαζόπουλου, με τίτλο “Η Μοναστική και Εκκλησιαστική προσωπικότητα και έργο του Γέροντα Διονυσίου (Καλαμπόκα)”.
Εκεί, ανάμεσα στα πλείστα όσα, αναφέρεται και το πέρασμα του εν λόγω Αρχιμανδρίτου και των συν αυτώ από την Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου, ως εξής: “Κλήθηκε, στις 29-05-2018, από τον συμφοιτητή του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, και το [sic] πνευματικό του υιό, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, για στελέχωση, με υπ’ αυτόν Μοναστικές Αδελφότητες, για αναβίωση των Ιερών Μονών: Αγίου Γεωργίου Κρημνών, Παναγίας Σπηλαιωτίσσης Ορθωνίων [sic], και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Στροφάδων Νήσων Ζακύνθου, όπου βρίσκονται το Παλαιολόγειο Σταυροπηγιακό ΚαστροΜονάστηρο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του 13ου αιώνα, και ο Τάφος του εν Αγίοις Πατρός ημών Διονυσίου Ζακύνθου.”
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, αφού έλαβε γνώση της σχετικής αναφοράς προέβη σε σχετικές δηλώσεις στο “Νυχθημερόν”, υπό την ιδιότητά του μάλιστα ως Προέδρου της Διοικούσης Επιτροπής της παλαίφατης Μονής του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών (ή στα Γκρεμνά) ορεινής Ζακύνθου. Ο Σεβ. Δωδώνης λέγει ότι θέλησε να βοηθήσει τον συμφοιτητή του π. Διονύσιο Καλαμπόκα και δεδιωγμένους πανταχόθεν Μοναχούς εκ των Αδελφοτήτων του, επανδρώνοντας δι’ αυτών Μοναστήρια της Ζακύνθου, όταν μάλιστα γι’ αυτή του την καλή πρόθεση είχαν αντίρρηση όλοι: Πατριάρχες, Ιεράρχες, Ιερείς. Η απάντησή του προς όλους ήταν ότι εφόσον δεν κατηγορείτο για ηθικά (υπό την στενή έννοια) και οικονομικά προβλήματα, θέλησε να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία.
Ο π. Διονύσιος όμως, όπως λέγει χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος συνέχισε “τον χαβά του”, επειδή “νόμιζε ότι είναι ο παγκόσμιος Πάπας”. Και αναρωτήθηκε: “Η συγκομιδή αυτής της σποράς ποια ήταν;”. Και αλλού: “Ο Καθηγητής και μάλιστα της Θεολογίας [εννοεί τον κ. Κυριαζόπουλο] δεν άκουσε την καθαίρεση από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν άκουσε για την αργία, η οποία μάλιστα εκδικάζεται στις 4 Νοεμβρίου η έφεσις; Δεν άκουσε τίποτα περί του ότι δεν μπορεί πουθενά να σταθεί και πουθενά από όσα λέει δεν έκαμε; Είναι περίεργο ότι δεν έχουνε διάθεση ούτε να προσφέρουν ούτε να σωθούν…”
Για να καταλήξει ο Σεβ. Δωδώνης: “Εμείς διορθώνουμε το λάθος μας και τους δείξαμε τον δρόμο της αναχώρησης.”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: