Συνεχίζεται η πρακτική των σπουδαστών στο χώρο της ΟΑΚ της δεύτερης ομάδας κηπουρικής και αρχιτεκτονικής περιβάλλοντος.
Οι σπουδαστές προέρχονται από τρεις διαφορετικές σχολές, από δύο διαφορετικά κρατίδια της Γερμανίας. Οι συνολικά 32 νέοι συνεχίζουν το έργο των σπουδαστών που αναχώρησαν μόλις την περασμένη Κυριακή, αλλά γενικότερα και όλων εκείνων, που για 24 συνεχόμενα χρόνια τώρα οικοδομούν δρόμους, σκαλιά και γέφυρες και φτιάχνουν ψηφιδωτά από πέτρες και βότσαλα.
Οι εργασίες, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους Alexander Kreisel, θα συνεχισθούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες, κατά τις οποίες θα έχουν όμως και τη δυνατότητα να γνωρίσουν κάποιες πτυχές της ζωής και της ιστορίας της Κρήτης, μέσω εκδρομών και επισκέψεων, π.χ. σε ένα ελαιουργείο, στο Γερμανικό Νεκροταφείο Μάλεμε, στην αρχαία ελιά στις Βούβες, αλλά και στις Μένιες.
Επίσης από 13 έως 20 Οκτωβρίου 2020, φιλοξενείται στην ΟΑΚ Ομάδα από τη Βρέμη/Γερμανίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ζώσα Ορθοδοξία». Πρόκειται για Ομάδα ενεργών μελών δύο γειτονικών Ενοριών της Ευαγγελικής Εκκλησίας που συνεργάζονται στενά, της Alt Hastedter Kirchengemeinde και της Auferstehungsgemeinde.
Την ιδέα για το επιμορφωτικό ταξίδι στην Κρήτη και δη στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, είχε η κα Annette Bartels, η οποία, μαζί με άλλα τρία άτομα της Ομάδας, είχε εργασθεί στο Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας, Παράρτημα της ΟΑΚ στα Νωπήγεια, πριν από περίπου 25 χρόνια, και συγκεκριμένα στην ανέγερση του Ι.Ν. της Μεταμόρφωσης που βρίσκεται εκεί.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις για το έργο της ΟΑΚ, της ιστορίας της Κρήτης, εισαγωγή στην Ορθοδοξία, αλλά και στο συμβολισμό των ιερών εικόνων, εκδρομές στην πόλη των Χανίων, τον Ομαλό και σε Ιερές Μονές του Νομού Χανίων.