17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΖΕΓΚΙΝΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ


Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας λειτούργησε με την κανονική άδεια του Ποιμενάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, στον Ι. Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, όπου σεπτή Πατριαρχική εντολή τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Ευστρατίου Ζεγκίνη, Ιμβρίου Ομοτ. Καθηγητή του τμήματος ποιμαντικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του Κωνσταντίνου Γούναρη, πατρός του καθηγητή της ιστορίας στη φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης, Βασιλείου Γούναρη. 
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων, όστις έλαβε μέρος και στο τρισάγιο. 
Ο Σεβ. κ. Ανδρέας μίλησε για την προσωπικότητα την προσφορά και το έργο του αειμνήστου καθηγητή Ευστρατίου Ζεγκίνη.
Επίσης, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου λειτούργησε, με την κανονική άδεια του Ποιμενάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, στον Ι. Ναό του Αγίου Νέστορος, όπου σεπτή Πατριαρχική εντολή χειροθέτησε Άρχοντα Νοτάριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον κ. Αιμίλιο Μαυρουδή Καθηγητή, Πρόεδρο του τμήματος φιλολογίας και ομίλησε για την υποδειγματική αφοσίωση του νέου Άρχοντα στο πρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριάρχου Κυρίου Κυρίου Βαρθολομαίου και στον πανίερο θεσμό του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.
Παρέστησαν καθηγητές μετά του Προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών πρ. βουλευτή κ. Βασιλείου Παππά.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ