21.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΒΛΑΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής Του στην Θεσσαλονίκη, σήμερα και αύριο (18-19/10/2019), πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή, επίσκεψη στην Ιερά Μονή Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, όπου τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου του Θρόνου, Τυρολόης και Σερεντίου κυρού Παντελεήμονος και εν συνεχεία τέλεσε τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου Ηγουμενείου της Μονής. 
Τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο ηγούμενος της Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, ο Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Συμεών Πασχαλίδης, Αρχιερείς του Θρονου, Ακαδημαϊκοί δάσκαλοι, και πολλοί πιστοί. 
Επόμενος σταθμός του Πατριάρχη ήταν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, όπου τέλεσε τα θυρανοίξια του ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Ελευθερίου πρ. Φυλακών Επταπυργίου.
«Η ελπίς της ελευθερίας δεν φυλακίζεται, αλλά και ότι η αληθής ελευθερία είναι δώρον του Αγίου Πνεύματος και αποτελεί εσωτερική και καρδιακή υπόθεση, ακόμη και όταν οι εξωτερικαί συνθήκαι δεν είναι πρόσφοροι» είπε ο κ. Βαρθολομαίος και συνέχισε:
«Είναι υποχρέωσις όλων ημών να αγωνιζώμεθα, έκαστος κατά το μέτρον των δυνατοτήτων αυτού, υπέρ της ελευθερίας του ανθρωπίνου προσώπου, τόσο από πνευματικής απόψεως, ήτοι της απελευθερώσεως εκ της αιχμαλωσίας των παθών, όσο και από κοινωνικής τοιαύτης, εννοούντες την κατάργηση της δουλείας, της εκμεταλλεύσεως της ανθρωπίνης υποστάσεως, της φυλακίσεως δι’ αδυναμίαν εξοφλήσεως χρεών κατά τους χαλεπούς τούτους καιρούς και τον σεβασμόν της μοναδικότητας του προσώπου».
«Η Μήτηρ Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως δεν παύει να αγωνίζεται, παντί τρόπω, για την επικράτηση των ως άνω πνευματικών και κοινωνικών αιτημάτων και αξιών» πρόσθεσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ