20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Tο νέο, σύγχρονο και περιβαλλοντικά φιλικό, κτήριο Υπηρεσιών της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκαινίασε σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, στην Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 
Τον Παναγιώτατο υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και υποψήφιος πρόεδρος ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Μητροπολίτης Σταυρουπόλεως Νεαπόλεως Βαρνάβας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε αγιασμό και στη συνέχεια πραγματοποίησε ομιλία o κ. Τζιτζικώστας. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Θεοδωρικάκος και ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, ο οποίος αναφέρθηκε στην περσινή συνάντηση στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, ενώ έκανε λόγο και για την εγκατάλειψη της δυτικής Θεσσαλονίκης. 
Στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι το νέο κτήριο Υπηρεσιών διαθέτει τη μεγαλύτερη γεωθερμική εγκατάσταση δημοσίου κτηρίου στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται στα κορυφαία πράσινα κτήρια της χώρας. «Ο χώρος αξιοποιεί κάθε σύγχρονη τεχνολογία για να εξυπηρετεί τους πολίτες και να το αισθάνονται σπίτι τους», σημείωσε.  
Ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώτας μίλησε για το πρόσωπο του Πατριάρχη για το ότι υπήρξε ο Πρώτος Ηγέτης που μίλησε για το περιβάλλον, για την σταθερή, την ευρωπαϊκή φωνή του μέσα στη Τουρκία και τον οικουμενικό του ρόλο ως σημείο ενότητος όλων των ορθοδόξων, αλλά και τη συμβολή του στην ανάδειξη και στήριξη του θεσμού της οικογένειας. 
Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον περιφερειάρχη για το «οικοφιλικόν» κτήριο και μίλησε για την αδιαπραγμάτευτη οικολογική συνείδηση και αγάπη προς την δημιουργία, διερωτώμενος «πώς είναι δυνατόν να αγαπάμε τον Θεό και να καταστρέφουμε το περιβάλλον»;
Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκοψε την κορδέλα εγκαινίων του κτιρίου και ξεναγήθηκε στο νέο κτίριο της ΠΚΜ.

Ο περιφερειάρχης δώρισε ένα λεύκωμα με χάρτες με την ιστορία της Μακεδονίας από τα χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στο προαύλιο του κτιρίου ο κ. Βαρθολομαίος λίγο πριν αποχωρήσει φύτεψε μία ελιά.


Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ