23.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΑΠΕΔΩΣΕ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟ

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου απέδωσε τον οφειλόμενο φόρο τιμής και σεβασμού κατά την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού, του Ρεθυμνίου. 
Το εσπέρας της Παρασκευής 29ης Μαρτίου 2019, μετά το πέρας της Ακολουθίας των Γ Χαιρετισμῶν στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος της Ενορίας Άδελε, από όπου καταγόταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε Τρισάγιο και αναφέρθηκε στη σεπτή μορφή του μεγάλου Ιεράρχου. Ο δε Εφημέριος της Ενορίας, Αιδεσ. Πρωτ. Παντελεήμων Σακελλαρίδης, ανέγνωσε ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου. 
Το πρωΐ του Σαββάτου 30ης Μαρτίου 2019, ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Στυλιανού στο Σίδνεϋ, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεως Ρεθύμνης, τελέσθηκε Αρχιερατικό Τρισάγιο από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, το Σεβ. Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίο και τον οικείο Επίσκοπο, Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, με την παρουσία των τοπικών Αρχών, των οικείων του μακαριστού και πολλών ανθρώπων από το Ρέθυμνο και την Κρήτη ολόκληρη. 

Μετά το Ιερό Τρισάγιο, για την θυσιαστική προσφορά και τη διακονία στην Εκκλησία του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού, και έπειτα από την ανάγνωση του συλλυπητηρίου μηνύματος του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας από τον Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, Αιδεσ. Πρωτ. Χαράλαμπο Καμηλάκη, ομίλησαν κατά σειρά ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο κ. Δημήτριος Αρχοντάκης, πρώην Δήμαρχος Ρεθύμνης, ο κ. Ιωάννης Παλλήκαρης, πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ανέγνωσαν ψηφίσματα η κ. Φέφη Βαλαρή, Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Ρεθύμνου, και ο Εφημέριος της Ενορίας Άδελε. 
Τέλος, τον λόγο έλαβε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο οποίος μίλησε για την προσωπική σχέση που τον συνέδεε, από τα παιδικά χρόνια και τα χρόνια των σπουδών στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, με το μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό. 
Κατά την ώρα του Τρισαγίου οι κώδωνες των Ιερών Ναών του Ρεθύμνου έκρουαν πένθιμα, ενώ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό είχε ανοιχθεί Βιβλίο Συλλυπητηρίων, το οποίο και θα παραδοθεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. 
Ακόμη, κατ’ εντολήν της Ιεράς Μητροπόλεως, τελέσθηκαν Τρισάγια, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, 31ης Μαρτίου 2019, σε όλους τους Ναούς της. 
Ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος, από μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως, σε όλα τα ανωτέρω επαναλάμβανε ότι η τιμή και η ευγνωμοσύνη, η αγάπη και ο σεβασμός όλων μας στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κυρού Στυλιανού θα παραμείνουν αιώνια και ευχήθηκε να έχομε πάντοτε συνοδοιπόρους στον πνευματικό αγώνα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής της ζωής μας, που έχει σκοπό τον προσωπικό μας αγιασμό, την Ευχή και την Ευλογία του μεγάλου αυτού εκκλησιαστικού άνδρα, ο οποίος αποτελεί καύχημα του γενέθλιου τόπου του και της Εκκλησίας μας. 
Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου


Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ