24.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χειροτονία Διακόνου και Χειροθεσία Αρχιδιακόνου στον Άγιο Παύλο Γενεύης



Φως Φαναρίου
Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, την Κυριακή της Απόκρεω, 3 Μαρτίου 2019, ετελέσθη στον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου Γενεύης, η εις Διάκονον χειροτονία του Οσιολ. Μοναχού Ματθαίου (κατά κόσμον Ανδρέου) Λαδά.
Τοιουτοτρόπως, συνεπληρώθη ένας πρώτος κύκλος χειροτονιών, έξι νέων τη ηλικία πρεσβυτέρων και Διακόνων, οι οποίοι πλέον στελεχώνουν την Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας. 
Ο νεοχειροτονηθείς εγεννήθη στον Χολαργό Αττικής το 1987. Έπειτα από τις εγκύκλιες σπουδές του στην Ιωνίδειο Πρότυπη Σχολή Πειραιώς, συνέχισε ανώτερες σπουδές στους τομείς Εφηρμοσμένων Μαθηματικών και Ναυτικής Μηχανικής, και τέλος ενεγράφη στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο απεφοίτησε το 2017. Επί του παρόντος είναι τελειόφοιτος του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας που λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του εν Σαμπεζύ Γενεύης Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. 

Η Μοναχική κουρά του νέου Διακόνου έγινε το Σάββατο 2 Μαρτίου στο επ΄ ονόματι του Αγίου Νικολάου τιμώμενο Ναΰδριο του Επισκοπείου.

Με εντολή του Μητροπολίτου Ελβετίας, του και Προϊσταμένου του Ορθοδόξου Κέντρου, ο Διάκονος Ματθαίος παράλληλα με τα διακονήματά του στην Ιερά Μητρόπολη, θα αναλάβει καθήκοντα και στην Βιβλιοθήκη του Πατριαρχικού αυτού Ιδρύματος. 

Πρό της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο οικείος Ποιμενάρχης εχειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας τον εκ Γεωργίας προερχόμενο Ιερολογ. Διάκονο Γαβριήλ Μπαρατασβίλι.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ