17 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Στο συνεδριακό Κέντρο Maria in der Aue του Wermelskirche, κοντά στην πόλη Λεβερκούζεν πραγματοποιήθηκε το 49ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου τ.έ. 
Το Συνέδριο ξεκίνησε με εσπερινό στην ενορία Αγίου Δημητρίου Herten, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου παρουσία της εντιμοτάτου Γενικής Προξένου της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κ. Μαρίας Παπακωνσταντίνου και του τοπικού γερμανού δημάρχου οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό. 
Γενικό θέμα του Ιερατικού Συνεδρίου ήταν: «Η αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον 21ο αιώνα». 
Κύριοι ομιλητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος με θέμα: «Η αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου σήμερα», και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος με θέμα: Σύγχρονες προκλήσεις για την Ορθόδοξο Εκκλησία μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο (Κρήτη 2016)». 
Και οι δύο ομιλητές διατήρησαν ζωηρό το ενδιαφέρον των συνέδρων, διότι οι εισηγήσεις τους αποτέλεσαν «αποκαλυπτικήν τω όντι διδασκαλίαν και ενημέρωσιν» όπως αναφέρεται στο Μήνυμα της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, το οποίο απηύθυνε προς τους συμμετέχοντες στο Ιερατικό Συνέδριο. 
Στις εισαγωγικές σκέψεις του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος μεταξύ άλλων είπε: «Ίσως είναι, λοιπόν από Θεού να ασχοληθούμε με τα αυτονόητα, ώστε να καταλάβουμε και την παρούσα συγκυρία καλύτερα, και να δοξάσουμε τον Τριαδικό Θεό «και πάλιν και πολλάκις» για την μεγάλη ευλογία να είμαστε σάρκα από τη σάρκα της Μητέρας Εκκλησίας». 
Οι εργασίες του 49ου Ιερατικού Συνεδρίου έληξαν με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Troisdorf, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ