18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΜΝΗΜΗ ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΞΕΝΟΦΩΝΤΙΝΟΥ

Φωτογραφία Νικολάου Μαγγίνα: Από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας,
Προέδρου της Δημοκρατίας σήμερα, Recep Tayyip Erdoğan στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά Πριγκήπου
(15-8- 2009). Πρώτος από αριστερά ο αείμνηστος Μοναχός Εφραίμ.


Ο φύλακας και φρουρός της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Κουδουνά, αναχώρησε δια τας αιωνίους μονάς.
Ο μοναχός Εφραίμ Ξενοφωντινός,
ο οποίος εγκαταστάθηκε πριν 20 χρόνια στην Πρίγκηπο και διακονούσε με τη συνοδεία του στην Μονή του Αγίου Γεωργίου, ανεπαύθη εν Κυρίω το πρωί της 31ης Αυγούστου 2017. 
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο του Οικουμενικού Πατριαρχείου: 
Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, ἐτέλεσεν ἐν τῷ Π. Πατριαρχικῷ Ναῷ Τρισάγιον ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ ἐκδημήσαντος πρός Κύριον ἀειμνήστου Μοναχοῦ Ἐφραίμ Ξενοφωντινοῦ, διακονήσαντος ἐπί 20 συναπτά ἔτη εἰς τήν Ἱ. Μονήν Ἁγίου Γεωργίου Κουδουνᾶ Πριγκήπου. Κατά τήν ἐν τῇ Ἱ. Μονῇ Ξενοφῶντος, τήν Παρασκευήν, 1ην Σεπτεμβρίου, τελεσθεῖσαν κηδείαν αὐτοῦ, ἐξεπροσώπησε τόν Πατριάρχην ἡμῶν ὁ Ὁσιολ. Ἱερομόναχος κ. Θεόφιλος Παντοκρατορινός, Ἀρχιγραμματεύς τῆς Ἱερᾶς Κοινότητος Ἁγίου Ὄρους. 
Στη συνέχεια δημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ3 – αφιερωμένη στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά – στην οποία ομιλεί ο αείμνηστος γέροντας Εφραίμ.

Σχετικά άρθρα

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πριν δύο χρόνια γνώρισα τον π. Εφραίμ ως προσκυνητής στον Άγιο Γεώργιο. Φέτος είχα το δυσάρεστο "προνόμιο" και συγχρόνως την ευλογία να τον ξανασυναντήσω επαγγελματικά ως ασθενή στην τελευταία του αρρώστια. Γλυκύς και πράος και υπομονητικός στη δοκιμασία του. Καλόν Παράδεισο να έχει, και ελπίζουμε να δέεται και για όλους μας.

  2. Τα 20 και πλέον έτη γνωριμίας και φιλίας με τον π. Εφραίμ, με κάνουν να αισθάνομαι εξαιρετικά καλότυχος και προνομιούχος που τον έζησα. Όσοι δεν τον γνώρισαν δεν θα καταλάβουν ποτέ τι έχασαν.
    Γνήσιος και ανεπιτήδευτος. Αιώνιος νέος. «Ψυχάρα». Από τους ανθρώπους που θαρρείς δεν θα πεθάνουν ή δεν πρέπει να πεθάνουν ποτέ.
    Αν και θα μας λείψει η επί γης παρουσία του, είναι και θα είναι πάντα παρών στο μυαλό και την καρδιά μας.
    Καλή ανάπαυση και καλό παράδεισο να έχει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ