13.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ (ΦΩΤΟ)

Μετά την Πατριαρχική και Αρχιεπισκοπική Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω, για την 300ή επέτειο της Μετακομιδής του Αγίου της Συγγνώμης από τα νησάκια Στροφάδια στην πόλη της Ζακύνθου (1717-2017), οι επίσημοι (Πατριάρχης, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Αρχιερείς, Ιερατείο, Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές) μετέβησαν στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου προσφέρθηκαν κεράσματα. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄ προσέφερε ασημένιο δίσκο στον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄ και απένειμε, τιμής ένεκεν, συλλεκτικό επιστήθιο Σταυρό -αναμνηστικό της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Κρήτης, 2016- στον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, τον και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. 
Ακολούθως, ο Προεστός της Ορθοδοξίας δέχτηκε την αγάπη διαφόρων επισήμων, με τους οποίους είχε φιλική συναναστροφή και ανταλλαγή απόψεων.
Στη συνέχεια προσήλθε στο Αρχονταρίκι ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίον ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. κ. Διονύσιος Δ΄ παρασημοφόρησε με το Ανώτατο Παράσημο του Αγίου Διονυσίου της Ι. Μ. Ζακύνθου, μετά από σύντομη, αλλά θερμή, προσλαλιά. Ο κ. Πρόεδρος αντιφώνησε ευχαριστώντας για την προσγενομένη τιμή και ομίλησε από στήθους θεολογικότατα περί της Χριστιανικής Αγάπης, την οποία υπηρέτησε έμπρακτα ο τιμώμενος Άγιος Διονύσιος. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμπλήρωσε θαυμαστικώς ότι ο κ. Πρόεδρος μπορεί να υπήρξε Καθηγητής της Νομικής, με τέτοια όμως ομιλία θα μπορούσε να είναι και Καθηγητής της Θεολογίας!
Ακολούθησε το επίσημο γεύμα στην Τραπεζαρία της Μονής. 
[Φωτο-αποτυπώσεις: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ