19.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΦΩΤΟ)


Παραδόθηκε σήμερα, Κυριακή 20 Αυγούστου 2017, σε ειδική επίσημη τελετή, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στο κέντρο της Βουδαπέστης και το οποίο αποφασίσθηκε από την Ουγγρική Κυβέρνηση να παραχωρηθεί για τις ανάγκες της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ουγγαρία.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στην Βουδαπέστη γι’ αυτό τον σκοπό από την περασμένη Παρασκευή. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Ουγγαρίας Γιάνος Άντερ, στο Προεδρικό Μέγαρο. 
Πριν τρία χρόνια υπεγράφη μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ουγγρικής Κυβερνήσεως, Σύμφωνο Συνεργασίας, με το οποίο ρυθμίζονται οι σχέσεις της Εξαρχίας Ουγγαρίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με το Κράτος.
Στο πλαίσιο αυτής της Συμφωνίας, τον περασμένο Δεκέμβριο υπεγράφη μεταξύ της Ι. Μητροπόλεως Αυστρίας και Εξαρχίας Ουγγαρίας και της Ουγγρικής Κυβερνήσεως, Μνημόνιο Συνεργασίας, στο οποίο προβλέπεται η παραχώρηση
κτιρίου.  
Στο κτίριο θα στεγαστούν οι εγκαταστάσεις της Εξαρχίας, η Πατριαρχική Ακαδημία, το Ελληνικό Σχολείο αλλά και το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης. Στο κτίριο θα λειτουργήσει και Ξενώνας φιλοξενίας. Επιθυμία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της οικείας Μητροπόλεως είναι η νέα έδρα της Εξαρχίας να αποτελέσει χώρο της ανάπτυξης του διαλόγου και πολιτιστικό κέντρο συνάντησης όλων των ανθρώπων.
Από την σημερινή τελετή παράδοσης του κτιρίου είναι και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που παραθέτουμε εδώ.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ