Free Porn
xbporn
23.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Ξανά στο Άγιον Όρος μόνο για την Μονή Εσφιγμένου”

Φως Φαναρίου

Ο ιστορικός Σύλλογος Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι» παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στο Μουσείο της Ακρόπολης, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, στο πλαίσιο της Πατριαρχικής επίσκεψης στην Αθήνα, από 26-30 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Βλατάκης, Άρχων Νομοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε., ο οποίος επιμελήθηκε το δείπνο, προσφώνησε δεόντως τον Πατριάρχη και ο Παναγιώτατος αντιφώνησε από στήθους, αναφερόμενος σε μια σειρά από θέματα: Επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, η επικείμενη επίσημη επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, η σχέση του με την Κρήτη και το Άγιον Όρος.

Ειδικά για το Άγιον Όρος ο Πατριάρχης είπε ότι το επισκέφθηκε πολλές φορές, αλλά τώρα θα το επισκεφθεί μόνον όταν λυθεί η κατάληψη της Μονής Εσφιγμένου από τους σχισματικούς μοναχούς και εγκατασταθεί εκεί η κανονική Αδελφότητα με τον Ηγούμενο Βαρθολομαίο.  

Είπε επί λέξει ο Πατριάρχης:  

«Την Κρήτη την έχω επισκεφθεί πάρα πολλές φορές και πριν γίνω Πατριάρχης και ως Πατριάρχης.

Λέγω ότι την Κρήτη και το Άγιον Όρος είναι τα μέρη που επισκέφθηκα περισσότερες φορές ως Πατριάρχης από κάθε άλλη περιοχή του κόσμου.

Και τελευταίως με προσκαλούν πάλι να μεταβώ στο Αγ. Όρος απαντώ ότι ήρθα πολλές φορές, φτάνει.

Υπάρχουν προκάτοχοι μου Πατριάρχαι οι οποίοι δεν επεσκέφθηκαν ποτέ το Άγιον Όρος ή το επεσκέφθησαν μία και μόνο φορά.

Και προσθέτω ότι εάν και όταν επιλυθεί το θέμα της Μονής Εσφιγμένου που είναι μία πληγή στο σώμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ορθοδοξίας, του Αγίου Όρους, της κανονικής τάξεως της εκκλησίας, τότε θα υπάγω για μιά ακόμη φορά να προσευχηθώ στην Μονή Εσφιγμένου, η οποία κατά καιρούς στο παρελθόν εφιλοξένησε προκατόχους μου».

Η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχου πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, ιεραρχών και ιερέων, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ευρωβουλευτών, αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Διευθυντή του Μουσείου της Ακροπόλεως, ακαδημαϊκών και πολλών άλλων παρευρισκόμενων.

Παραθέτουμε το σχετικό βίντεο.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ