21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Συνάντηση με τον Πατριάρχη στο Λονδίνο των Προέδρων ΣΥΡΚΙ και Συλλόγου Κων/πολιτών Ηνωμένου Βασιλείου

Στις 23 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Λονδίνο με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, των Προέδρων αφενός του ΣΥΡΚΙ κ. Γιώργου Παπαλιάρη και αφετέρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου (ACGUK.NET) κ. Πάνου Αναγνωστόπουλου.

Στην συνάντηση, η οποία διήρκεσε αρκετή ώρα, συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα που απασχολούν τους Κωνσταντινουπολίτες ιδιαίτερα που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίοι όπως σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος «ποτέ δεν ξέχασαν ότι κατάγονται από την Πόλη και ότι αποτελούν τέκνα της Μητρός Εκκλησίας».

Τέλος επανέλαβε την συμπαράσταση και υποστήριξη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο σχετικά με την παγκόσμια αποστολή του για ειρήνη, αμοιβαία κατανόηση και προστασία του περιβάλλοντος.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Παπαλιάρης ο οποίος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση αυτή ενώπιον του κ. Βαρθολομαίου και συμπλήρωσε ότι «οι αρχές του ΣΥΡΚΙ είναι η αλληλεγγύη με τον ανά τον κόσμο Κωνσταντινουπολιτών και η συμπαράσταση των ομογενών που ζούν στην Πόλη, Ίμβρο και Τένεδο».

Και συμπλήρωσε «Προσδοκούμε και αναμένουμε την έναρξη της συνεργασίας με τον Σύλλογο σας προς όφελος της Οικουμενικής Ρωμιοσύνης και του Πατριαρχείου μας, ξεκινώντας από ίσως από τα πιο απλά και αναγκαία την γνωριμία των παιδιών σας , των νέων που είναι δεύτερης και τρίτης γενιάς Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι και Τενέδιοι, να επισκεφθούν τις πατρίδες των γονιών τους και να γνωρίσουν από κοντά το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, την Ελληνική Κοινότητα της Τουρκίας αλλά και την ίδια την χώρα που ζούμε».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσε ότι ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών Ηνωμένου Βασιλείου ήδη σχεδιάζει μία εκδρομή στην Πόλη τον Οκτώβριο του 2023 και θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά όλων των μελών του Συλλόγου να επισκεφτούν τον Παναγιώτατο στο Φανάρι και να γνωριστούν από κοντά με τα μέλη του ΣΥΡΚΙ.

Τέλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευαρέσκεια του και δήλωσε χαρούμενος για την σημαντική αυτή συνάντηση λέγοντας «χαίρομαι που τα ανά τον κόσμο τέκνα της Μητρός Εκκλησίας είναι ενεργά και εργάζονται «υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου», της διατήρησης και προώθησης του πνεύματος του Φαναρίου και της Ρωμιοσύνης καθώς και διαφύλαξης των παραδόσεων μας».

Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥ.Ρ.Κ.Ι.)

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ