18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Λαρίσης σε Μονάδα της «Βασιλειάδος» στο Σύδνεϋ

Επίσκεψη στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Βασιλειάδα», στο προάστιο Randwick του Σύδνεϋ, πραγματοποίησε την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην πρόσφατη Α’ Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη.

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Μουρτζανός, ενώ παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρος Κρικέλης, ο Αρχιδιάκονος κ. Αθηναγόρας Καρακωνσταντάκης, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Σύδνεϋ, κ. Ιωάννης Μαλλικούρτης.

Εκ μέρους της διοίκησης του Οργανισμού, τους υψηλούς επισκέπτες υποδέχθηκε ο Πρόεδρος, κ. Ιορδάνης Ιορδανίδης, μαζί με μέλη του προσωπικού, και ακολούθησε περιήγηση στις εγκαταστάσεις της Μονάδος, με αφετηρία το ιερό Παρεκκλήσιο που τιμάται επ’ ονόματι του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το προσωπικό της «Βασιλειάδας», να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τη Μονάδα, αλλά και να συνομιλήσει με τους ίδιους τους ηλικιωμένους ενοίκους της. Ιδιαίτερη συνάντηση και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε με τον π. Μιλτιάδη Χρυσαυγή, έναν κληρικό με πολυετή και πολυδιάστατη διακονία και προσφορά στην τοπική Εκκλησία της Αυστραλίας.

Στο τέλος της επισκέψεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ευαρέσκειά του και εξήρε το έργο που επιτελείται στη Μονάδα της «Βασιλειάδος», ενώ συνεχάρη το προσωπικό και ευχήθηκε ο Θεός να ευλογεί και να ενισχύει όλους, προς εκπλήρωση της θεάρεστης αποστολής τους.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ