Στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή προ των Βαΐων, 11 Απριλίου 2025, οι εργασίες του μαθητικού συνεδρίου, αφιερωμένου στο έργο του Καθηγητή της Σχολής Αριστείδη Πασαδαίου, με θέμα “Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τα μνημεία της Κωνσταντινούπολης μέσα από το έργο του Χαλκίτη Καθηγητή Αριστείδη Πασαδαίου”.
Ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του τιμωμένου Καθηγητή της Σχολής, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της Αν. Συντονίστριας Εκπαίδευσης των Ομογενειακών Σχολείων της Κωνσταντινούπολης κ. Δήμητρας Βουρδόγλου και των εκπροσώπων των συνδιοργανωτών φορέων.
Στο συνέδριο, το οποίο αποτελεί καρπό της συστηματικής συνεργασίας της Σχολής με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, ακούστηκαν οι εισηγήσεις των μαθητών για διάφορα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της Πόλης, εμπνευσμένες από το έργο του Καθηγητή Α. Πασαδαίου και παρουσιάστηκαν οι εξαιρετικές σχετικές εργασίες των παιδιών με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών κ. Ιωάννα Κλιάρη.





