Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση που έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική πρωτεύουσα της Ουάσινγκτον.
Στις 14.00 το μεσημέρι τοπική ώρα κατέφθασε όπως ήταν προγραμματισμένο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Λευκό Οίκο προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκε στην είσοδο η υπεύθυνη πρωτοκόλλου του Λευκού Οίκου, Μόνικα Κρόουλι, αναφέρει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν: ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος, ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος και ο Μέγας Εκκλησιάρχης και Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου π. Αέτιος.
Αμέσως μετά τη συνάντησή το με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κ. Βαρθολομαίος θα καταθέσει στεφάνι στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Άρλινγκτον, συνοδευόμενος από τον στρατηγό Άντριου Πόππας.