ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Το βράδυ της Κυριακής 15 Ιουνίου, η Κοινότητά μας είχε την εξαιρετική τιμή να υποδεχθεί τον Μακαριώτατο νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Ιωάννη, ο οποίος αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Πόλη μας, πραγματοποιώντας την καθιερωμένη ειρηνική επίσκεψή του στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Τον Μακαριώτατο, συνοδευόμενο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικόλαο, Βερατίου, Αυλώνος και Κανίνης κ. Άστιο, τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Κρούγιας κ. Αναστάσιο, καθώς και από άλλους επιτελικούς κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, καλωσόρισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητάς μας, μαζί με την Ελλόγ. κα Ντόρα Διακρούση, την Ευγεν. κα Λωξάνδρα Μαής, Προέδρους της Εφοροεπιτροπής και της Φιλοπτώχου Αδελφότητάς μας, αντίστοιχα και μέλη των ανωτέρω δύο διοικητικών σωμάτων.
Μετά το προσκύνημα και την ξενάγηση στον περίλαμπρο Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ο Αρχιεπίσκοπος και οι συνοδοί του οδηγήθηκαν στην Κοινοτική μας Αίθουσα, όπου παρατέθηκε επίσημο δείπνο προς τιμήν του, με την υψηλή συμμετοχή του Παναγιωτάτου Πατριάρχη μας, Ιεραρχών και άλλων εκλεκτών συνδαιτυμόνων.

Στα επιδόρπια, προσφώνησε με ευλάβεια τον υψηλό επισκέπτη μας ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενός μας. Αντιφώνησαν με θερμούς λόγους τόσο ο φιλοξενούμενος Προκαθήμενος, όσο και ο Πατριάρχης μας και στη συνέχεια προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα.
Η Κοινότητά μας ευχαριστεί με βαθύτατο σεβασμό τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας, για την τιμή να την συμπεριλάβει στο επίσημο πρόγραμμα της ειρηνικής επισκέψεως του νέου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, στον οποίο εύχεται πολυχρόνια, πολύκαρπη και καλλίκαρπη αρχιεπισκοπία.









