Για πρώτη χρονιά με τη στήριξη της Εφοροεπιτροπής η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Μπαλίνου σε συνεργασία με την Κοινότητα Παναγίας Παραμυθίας και σε συνεννόηση με τις Εφοροεπιτροπές των άλλων Κοινοτήτων διοργάνωσε το προσκύνημα των 7 Επιταφίων στην ιστορική περιοχή του Κεράτιου Κόλπου. Ξεκινώντας από το Αγίασμα των Βλαχερνών κι ακολουθώντας πορεία παράλληλη με τα τείχη μια μεγάλη ομάδα προσκυνητών αποτελούμενοι από ανθρώπου από την Πόλη και το εξωτερικό, που επέλεξαν να περάσουν τις Άγιες Μέρες του Πάσχα στην Πόλη κι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ανθρώπων της Παναγίας Μπαλίνου επισκέφτηκε, άναψε κεράκι και προσκύνησε τους επιταφίους του Αγίου Δημητρίου Ξυλόπορτας, της Κοίμησης της Θεοτόκου Μπαλίνου, των Ταξιαρχών Μπαλατά, της Παναγίας Μουχλιώτισσας και του Αγίου Νικολάου στο Τζιμπαλί.

Η συγκίνηση όλων ήταν μεγάλη καθώς αυτοί οι ναοί εδώ και δεκαετίες παραμένουν χωρίς πλήρωμα, μακριά από το ενδιαφέρων των επισκεπτών. Η πορεία που ακολουθήσε το πλήθος των συμμετεχόντων ανάμεσα στα σοκάκια του Αϊβάν-σαράι και του Μπαλατά, στις ανηφοριές για τη Μουχλιώτισσα και στο κατέβασμα για το Φανάρι έφερε στη μνήμη των παλαιοτέρων εποχές που οι γειτονιές αυτές ήταν γεμάτες Ρωμιούς.
Αποκορύφωμα αυτής της πορείας ήταν το προσκύνημα στην Παναγία Παραμυθία, στο Βλάχ-Σαράι. Εδώ ανάμεσα στους τέσσερις τείχους που άφησε πίσω της η πυρκαγιά που κατέκαψε το ναό όλοι μαζί, ιερείς, ψάλτες και πιστοί έψαλαν τα Εγκώμια του Μεγάλου Σαββάτου. Με το Πρόεδρο της Κοινότητας Παραμυθίας κ. Βίγκα να επιλέγει τα Πολίτικα Εγκώμια, που συνέθεσε ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Φιλόθεος και τον Αντιπρόεδρο του Βλαχ-σαράι και Πρόεδρο της Κοινότητας Μπαλίνου. κ. Σολταρίδη στο αναλόγιο ο «Επιτάφιος Θρήνος» συγκίνησε όλους τους παρεβρισκόμενους.
Η Εφοροεπιτροπή της Κοινότητας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδερφότητας Μπαλίνου ευχαριστούν όλους για τη συμμετοχή τους, εύχονται καλή Ανάσταση και με υγεία να μπορέσουμε και του χρόνου να επαναλάβουμε όλοι μαζί το έθιμο αυτό.









