Free Porn
xbporn
20.5 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024

Μήνυμα του Κιέβου Επιφανίου για την 33η επέτειο εκλογής του Οικουμενικού Πατριάρχου

Θερμό Συγχαρητήριο Μήνυμα για την 33η Επέτειο Εκλογής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου δημοσίευσε σήμερα, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος.

Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος αναφέρει τα εξής:

«Εκ μέρους εμού και του πληρώματος της τοπικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, συγχαίρω θερμά τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την 33η επέτειο της εκλογής του στον Πατριαρχικό Θρόνο!

Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, αυτός ο εξαιρετικός, χωρίς υπερβολή, άνθρωπος επιτελεί μια πραγματικά αληθινή και σπουδαία χριστιανική διακονία, πολλαπλασιάζοντας την αλήθεια, την καλοσύνη, τη σοφία, τη σύνεση, τη θυσία, την αγάπη και το έλεος στον κόσμο ως ο Πρώτος μεταξύ των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας πραγματικός πνευματικός ηγέτης των Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο!

Είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς όλα τα καλά και επωφελή πράγματα που έχει κάνει ο Παναγιώτατος κατά τη διάρκεια της διακονίας του. Είμαι βέβαιος ότι ο θησαυρός των καλών πράξεων θα συνεχίσει να πολλαπλασιάζεται. Ο Ουκρανικός λαός μας θα του είναι πάντα ευγνώμων για την κοσμοϊστορική απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να καθιερώσει την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, για την αποκατάσταση της ιστορικής δικαιοσύνης, για την απελευθέρωση από τα δεσμά τριών αιώνων μη κανονικής υποδούλωσης και την εγκαθίδρυση της πνευματικής μας ανεξαρτησίας, για την αποκατάσταση της σωστής πνευματικής σύνδεσης μεταξύ της Θυγατέρας Εκκλησίας του Κιέβου και της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως.

Εκτιμούμε και σεβόμαστε ιδιαίτερα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος καταβάλλει απίστευτες προσπάθειες για να φέρει το φως της πίστης και της ελπίδας σε όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς στον κόσμο, οικοδομώντας αδελφικές σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών, υπερασπιζόμενος την αλήθεια και τη δικαιοσύνη και καταδικάζοντας ανοιχτά το κακό και την επιθετικότητα στον κόσμο.

Ας προσφέρουμε τις ειλικρινείς προσευχές μας για την Παναγιότητά του! Έτη πολλά και ευλογημένα!»

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ