Free Porn
xbporn
20.1 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Η εορτή του Οσίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία στην Λωζάννη

Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου ε.έ, ημέρα της ιεράς μνήμης του Οσίου πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνίᾳ, πανηγύρισε ο φερώνυμος ιστορικός ιερός ναός της ενορίας της Λωζάννης της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας.

Την πρωία της Κυριακής ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, συμπαραστατουμένου υπό του Αιδεσιμολ. Οικονόμου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλεξάνδρου Ιωσηφίδη και του Αρχιδιακόνου του κ. Γαβριήλ Baratashvili.

Στην ομιλία του ο Σεβ. Ποιμενάρχης ανέλυσε διά βραχέων την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, ανεφέρθη στον τιμώμενο όσιο και προστάτη της ενορίας και συνεχάρη πατρικώς τους εκκλησιασθέντες πιστούς για την εορτή και ιερά πανήγυρη της ενορίας τους.

Προ της αναχωρήσεώς του για την Γενεύη, ο Σεβ. Μητροπολίτης είχε μία ενημερωτική συζήτηση με ευλαβή μέλη της εν Λωζάννη γεωργιανής κοινότητος, κατά την οποία εξεφράσθησαν ευχαριστίες για την από μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως και των ενοριών  επιδεικνυομένη προς αυτούς στοργική μέριμνα και εθίγησαν θέματα λατρευτικής και ποιμαντικής φύσεως.

Ο ιερός ναός  του Αγίου Γερασίμου στην Λωζάννη της Ελβετίας οφείλεται στην ευεργετική συμβολή του κεφαλληνιακής καταγωγής πλοιοκτήτου Γερασίμου Βεργωτή, ο οποίος αγόρασε οικόπεδο με σκοπό την ανέγερση ορθοδόξου ναού επ᾽ ονόματι του Οσίου Γερασίμου. Εκοιμήθη το 1921 και την ανέγερση του ναού ανέλαβαν, μεταξύ άλλων, η σύζυγος και τα τέκνα του.

Από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ