Free Porn
xbporn
19.3 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Έναρξη εορταστικού δεκαημέρου Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνης

Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2024, με δύο επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησε το Εορταστικό Δεκαήμερο, στο Ρέθυμνο, για τον εορτασμό της Επετείου της 200ετηρίδος από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, Μανουήλ, Αγγελή, Γεωργίου και Νικολάου, των εκ Μελάμπων καταγομένων και εν Ρεθύμνη μαρτυρησάντων στις 28 Οκτωβρίου 1824.

Έτσι, το πρωί της Κυριακής, στην κατάμεστη αίθουσα  του κινηματοθεάτρου «ΠΑΝΤΕΛΗΣ», στο Ρέθυμνο, σε δύο διαδοχικές προβολές, εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών και από διάφορα μέρη της Κρήτης παρακολούθησαν με συγκίνηση την ταινία «Το Ημερολόγιο της Αρετής», την οποία προετοίμασε το Γυμνάσιο Ατσιποπούλου με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο, 19η Οκτωβρίου 2024, είχε προηγηθεί η πρώτη προβολή της ταινίας για όλους τους συντελεστές της, την οποία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ. Μανούσος Μαραγκάκης, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μανούσος Παραγιουδάκης μετά της συζύγου του, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και όλοι οι άμεσοι συντελεστές της ταινίας, Καθηγητές, ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Ατσιποπούλου και οι πρωταγωνιστές της ταινίας, μαθητές του εν λόγω Γυμνασίου.

Το βράδυ της Κυριακής, στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» (Ωδείο Ρεθύμνου), πραγματοποιήθηκε συναυλία βυζαντινής μουσικής με τίτλο: «ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΥΜΝΗΣΙΣ – “Ύμνει ο εν τη Κρήτη Χορός των Μαϊστόρων Μαρτύρων την Τετράδα”», κατά την οποία ο Χορός Ψαλτών «Οι Κρήτες Μαΐστορες», υπό τη διεύθυνση του εντιμολογιωτάτου και μουσικολογιωτάτου κ. Αντωνίου Πλαΐτη, Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά Ηρακλείου Κρήτης, απέδωσε αριστοτεχνικά ύμνους από την Ακολουθία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων.

Την εν λόγω συναυλία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σελευκείας κ. Θεόδωρος, Ιεράρχης του Πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος, και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, εξέφρασε τη δοξολογία του στο Όνομα του Τρισαγίου Θεού και επικαλέστηκε τη σκέπη και την πρεσβεία των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων μας προς κάθε ένα άνθρωπο, ευχαριστώντας θερμά όλους τους συντελεστές των σπουδαίων αυτών επετειακών εκδηλώσεων, που σφραγίζουν τη μεγάλη αυτή επέτειο για τον τόπο μας, και ευχόμενος σε όλους πλούσια τα δωρήματα του Ουρανού στη ζωή τους.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ