Free Porn
xbporn
24.7 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Ειδήσεις από την Μεγαλώνυμο Κοινότητα Σταυροδρομίου

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024 όμιλος προσκυνητών από τα Ιωάννινα επισκέφτηκε τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Σταυροδρομίου. Τους υποδέχθηκε εκ μέρους του Προέδρου κ. Γιώργου Παπαλιάρη ο δρ. Συμεών Σολταρίδης, ο οποίος τους ξενάγησε στο χώρο της εκκλησίας και παρουσίασε στους επισκέπτες την ιστορία της Μεγαλωνύμου Κοινότητας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τους ευχήθηκε εκ μέρους του Προέδρου της Κοινότητας καλή διαμονή στην Πόλη. Παρόντες ήταν και οι Διευθυντές των Ομογενειακών Σχολών, Ζαππείου και Ζωγραφείου, οι οποίοι μίλησαν στους προσκυνητές σχετικά με την ιστορία των σχολείων τους.

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 η Εφοροεπιτροπή της Μεγαλωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου πραγματοποίησε την απόφαση που έλαβε μετά από έγγραφη πρόταση που της υποβλήθηκε από τον Ἐντιμολογιώτατον Δρα Ἀντώνιον Χατζόπουλον, Διευθυντή τοῦ Ἱστορικοῦ Ἀρχείου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, και παρέδωσε σ’ αυτόν το ιστορικό αρχείο της Κοινότητας που φυλασσόταν στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Σταυροδρομίου. Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην φύλαξη, διάσωση καί ἀσφάλεια του. Στόχος είναι να φυλαχθεί καί να ταξινομηθεί σε ἰδιαίτερο χῶρο τοῦ Πατριαρχικού Αρχείου ὑπό τόν τίτλο “Ιστορικό Αρχεῖον Μεγαλωνύμου Κοινότητος Σταυροδρομίου”.

Υπογράφηκε πρωτόκολλο παραλαβής-παράδοσης από τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Γιώργο Παπαλιάρη και τον Δ/ντή του Ιστορικού Ἀρχείου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου κ. Αντώνη Χατζόπουλος. Παρόντες ήταν ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος Σταυροδρομίου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τράλλεων κ. Βενιαμίν, ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου π. Δημήτριος, μέλη της Εφοροεπιτροπής και συνεργάτες του Ιστορικού Αρχείου.

Σημειώθηκε πως σε περίπτωση ψηφιοποίησης του αρχείου θα παραδοθεί ηλεκτρονικό αντίγραφο στην Κοινότητα καθώς επίσης πως ιστορικοί και ερευνητές θα έχουν πρόσβαση σ’ αυτό για την εκπόνηση μελετών και ερευνών σχετικών με την Μεγαλώνυμο Κοινότητα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ