Free Porn
xbporn
28.7 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέπεται από χθες το απόγευμα την Θεσσαλονίκη και σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, τίμησε με την υψηλή παρουσία Του εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Ορθόδοξος πίστη και ιατρική επιστήμη», αποδεχόμενος πρόσκληση του συλλόγου όπου και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους ιεράρχιες, πολιτικούς, εκπροσώπους της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας και πολίτες, σημείωσε πως είναι εξαιρετική συγκυρία για τον ίδιο να προσκληθεί στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή μια ξαχωριστή επέτειο, αφού ο Ιατρικός Σύλλογος γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυσή του.

Ο Πατριάρχης αναφερόμενος στους γιατρούς τόνισε πως κάνουν μια επιστήμη «αιχμής», σώζοντας τον άνθρωπο κι έτσι διαφυλάσσουν την παρακαταθήκη της Ορθοδοξίας, ενώ υπογράμμισε: «Το θεάρεστο έργο σας όχι μόνο δεν είναι χώρος συγκρούσεων πίστης και επιστήμης αλλά αλληλοπεριχωρίσεως».

Στη συνέχεια σημείωσε πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο τιμώντας την προσφορά των ιατρών, καθιέρωσε κάθε χρόνο η Κυριακή κοντά στην 18η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου και Ευαγγελιστού Λουκά του ιατρού, να γιορτάζεται ως η Κυριακή του προστάτη ιατρού. Φέτος η Κυριακή αυτή είναι η 20ή Οκτωβρίου.

Τον Πατριάρχη κατά την άφιξη του υποδέχθηκε στην είσοδο της αίθουσας τελετών του ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Θεσσαολονίκης Φιλόθεος μαζί με τον υφυπουργό Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ