Free Porn
xbporn
22.2 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Επετειακές εκδόσεις για τα 200 χρόνια των Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ ΥΜΝΟΣ»

Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου, η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής «Παύλος Βλαστός» διοργανώνουν παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου με τίτλο: «Μαρτυρίου Ύμνος», ο οποίος αποτελεί έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και έργο της φιλόμουσης και καλλίκαρπης προσφοράς της εκλεκτής Χορωδίας «Παύλος Βλαστός», με τη μέριμνα και φροντίδα του καλλιτεχνικού διευθυντή και χοράρχη της κ. Αντωνίου Μιχελουδάκη, θεολόγου καθηγητή και Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης.

Η παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

Ο εν λόγω ψηφιακός δίσκος περιλαμβάνει ύμνους από την πρώτη Ακολουθία των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων, ποίημα του Επισκόπου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Καλλινίκου (Νικολετάκη), η οποία συμπληρώθηκε και εκδόθηκε το έτος 1877 από τον Επίσκοπο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ιλαρίωνα (Κατσούλη). Οι ύμνοι έχουν τονισθεί «ὑπὸ Χρήστου Ν. Μαστοράκη ἐν Κρήτῃ καὶ παρὰ τῇ Ἱερᾷ μονῇ Ἀρκαδίου», κατά το έτος 1909.

Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Αρκαδίου, λοιπόν, φυλάσσεται το μουσικό χειρόγραφο του Χρήστου Μαστοράκη, πολύ καλά κατηρτισμένου ψάλτη και μελοποιού, ο οποίος είχε διακονήσει και το ιερό αναλόγιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ρεθύμνου και, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου καθώς και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρκαδίου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Τίτου Βαμβακά, ανατέθηκε στον κ. Αντώνιο Μιχελουδάκη και τη Χορωδία «Παύλος Βλαστός» να ηχογραφήσουν για πρώτη φορά και να φέρουν στη διάθεση των φιλομούσων τα εξαίρετα αυτά μελοποιήματα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΔΙΣΚΟΥ

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ:

Ψάλτες

Λεωνίδας Δασκαλάκης, Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου Ατσιποπούλου

Ηρακλής Κακογιαννάκης, Λαμπαδάριος Ι. Ν. Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου

Μάριος Λεμονάκης, Ιεροψάλτης Ι. Ν. Κυρίας των Αγγέλων Ρεθύμνου

Νικόλαος Γερακιανάκης, Πρωτοψάλτης Ι. Μονής Αρκαδίου

Αριστείδης Μιχελουδάκης, Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Ρεθύμνου

Εμμανουήλ Παυλάκης, Λαμπαδάριος Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Ρεθύμνου

Στυλιανός Σκουριτάκης, Πρωτοψάλτης Ι. Μονής Αγίου Πνεύματος Κισσού

Κωνσταντίνος Μεργέμογλου, Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Περιβολίων Ρεθύμνου

Ισοκράτες

Ευάγγελος Δογάνης, Χαράλαμπος Κιαγιάς, Βασίλειος Μακεδάκης, Βασίλειος Τριπολιτάκης, Κωνσταντίνος Τσαπαρίδης

Καλλιτεχνικός Διευθυντής-Χοράρχης: Αντώνιος Αρ. Μιχελουδάκης, Θεολόγος-Πρωτοψάλτης Ι. Ν. Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης

Ηχολήπτης: Νικόλαος Κεφαλογιάννης

Ε.Τ.Ε.Π Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής

του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Η ηχοληψία έγινε στο studio του παραπάνω τμήματος

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Οι Άγιοι Τέσσερις Μάρτυρες του Ρεθύμνου», του Κωστή Ηλ. Παπαδάκη

Η Ιερά Μητρόπολις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι Άγιοι Τέσσερις Μάρτυρες του Ρεθύμνου – Συναξαριακά και Βιογραφικά στοιχεία αυτών – Έλεγχος “Ημαρτημένων”», του Κωστή Ηλ. Παπαδάκη, συντ. φιλολόγου καθηγητή-θεολόγου, το οποίο εξεδόθη με την ευκαιρία των 200 χρόνων από τη μαρτυρική τελείωσή τους.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο κ. Εμμανουήλ Κ. Δουνδουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, την Τετάρτη 2  Οκτωβρίου 2024 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα του  Ιερού Ναού Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποδοθούν ύμνοι των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων από κλιμάκιο της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής «Παύλος Βλαστός», υπό τη διεύθυνση του κ. Αντωνίου Μιχελουδάκη, Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Μάνος Χ. Γοργοράπτης, θεολόγος.

Στο τέλος της βιβλιοπαρουσίασης θα προσφερθεί το βιβλίο στους παρευρισκομένους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Προηγούμενο άρθρο

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ