Free Porn
xbporn
22.9 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Προύσης Ιωακείμ στην Ρωσόφωνη παροικία της Πόλης

Με λαμπρότητα και την δέουσα ιεροπρέπεια, εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, κατά το Ιουλιανό Ημερολόγιο, η μνήμη των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στο Βατοπαιδινό Μετόχι του Γαλατά, στην Πόλη, εν πληθούση εκκλησία.

Κατά την Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ιερούργησε κατόπιν κανονικής αδείας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Προύσης κ. Ιωακείμ  και συλλειτούργησαν οι: Πανοσιολ. Μέγας Ιεροκήρυξ κ. Πανάρετος, Αρχιμανδρίτης κ. Βίκτωρ Κοπουτσού και π. Βαρθολομαίος Μετίν. Έψαλε εμμελέστατα η χορωδία του Ιερού Ναού, υπό την διεύθυνση της κας Νατάλιας Γκένους.

Στο τέλος και προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του ανέλυσε την σημασία της εορτής και τον ρόλο της Παναγίας στην ζωή της εκκλησίας. Μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο πολυπληθές εκκλησίασμα της Ρωσσοφώνου Παροικίας.

Αντιφωνώντας, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης, του οποίου επικαλέστηκε τις ευχές και τις ευλογίες επ’ ευκαιρία και της ονομαστικής του εορτής.

Μετά την διανομή του αντιδώρου, ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση στην παρακειμένη τράπεζα.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ