Free Porn
xbporn
21.3 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Επίδοση μελέτης για τον π. Ευσέβιο Βίττη στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας, κατά το διάστημα της συμμετοχής του στις εργασίες της Ι΄ Συνάξεως της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου εν Φαναρίω Κωνσταντινουπόλεως, που διεξήχθησαν από 1ης έως 3ης Σεπτεμβρίου 2024, εγένετο δεκτός εις κατ’ ιδίαν ακρόασιν  υπό της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, την Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου ε.έ.

Αφού ενημέρωσε την Σεπτή Κορυφή της Ορθοδοξίας για το συντελούμενο έργο στην Επαρχία του, επέδωσε στον Παναγιώτατο την εσχάτως εκδοθείσα μελέτη του για τον μακαριστό Ιερομόναχο κυρό Ευσέβιο Βίττη, με τίτλο: «Ἡ ἱεραποστολική διακονία τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Εὐσεβίου Βίττη εἰς τήν Σκανδιναυΐαν 1965-1980», δεχθείς τάς συγχαρητηρίους ευχάς του Παναγιωτάτου, επί τη ενασχολήσει και αναδείξει του ευόρκως διακονήσαντος την Εκκλησία π. Ευσεβίου.

Επίσης, κατά την εν λόγω συνάντηση, ο Μητροπολίτης Κλεόπας επληροφόρησε τον Πρώτον της υπ’ ουρανόν Ορθοδοξίας, ότι επί του παρόντος ασχολείται με την συγγραφήν της ιστορίας της Ι. Μητροπόλεως και συγκεκριμένως κατά την πρώτην πενταετίαν από της ιδρύσεως αυτής (1969-1974), ως και μετά του πρώτου προκατόχου αυτού, μακαριστού Μητροπολίτου Ανέων κυρού Πολυεύκτου (Φινφίνη), λαβών επί τούτω τας Πατριαρχικάς ευχάς.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ