Free Porn
xbporn
23.6 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Παρουσίαση σημαντικής έκδοσης για τα Σεπτεμβριανά στην Αθήνα

Η εθελοντική ομάδα «ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την αρωγή των Δήμων Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, παρουσιάζουν την έκδοση του Αρχείου του Στρατοδίκη Fahri Çoker με τίτλο «Κωνσταντινούπολη -Τα γεγονότα της 6ης– 7ης Σεπτεμβρίου 1955. Φωτογραφίες και Έγγραφα». (μτφρ. Θάνος Ζαράγγαλης, εκδόσεις ΝΙΚΑΣ).

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024  και ώρα 19:00  (προσέλευση ώρα 18:00) στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59. Το βιβλίο περιλαμβάνει σπάνιο πρωτογενές αρχειακό υλικό, όπως ονομαστικά εντάλματα συλλήψεων της  αστυνομίας, κατηγορητήρια, αθωωτικές αποφάσεις κ.ά. που δημοσιεύονται  για  πρώτη φορά στην Ελλάδα.

 Για το βιβλίο θα  μιλήσουν ο Άγγελος Συρίγος, αν. Καθ. Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής,  ο Παντελής  Βίγκας, Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ της ΜτΧΕ (Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας), οι ακαδημαϊκοί prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan και  Doç. Dr. Nurşen Gürboğa.  Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Γιάννης Πολίτης.

Στην εκδήλωση, επίσης, θα γίνει αφιέρωμα (με προβολή) στον αείμνηστο πρέσβη  Αλέξη Αλεξανδρή.

Θα υπάρχει φωτογραφική έκθεση από το αρχείο του Fahri Çoker, προβολές μικροταινιών, ενώ τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης θα την έχει η Χαρούλα Τσαλπαρά.

Τέλος, θα ανακοινωθεί προκήρυξη διαγωνισμού κειμένου και καλλιτεχνικού εξωφύλλου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ