Free Porn
xbporn
21.9 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανακοίνωση Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Σε παραθρησκευτικά περιθωριακά έντυπα και σε ανάλογους διαδικτυακούς τόπους βλέπουν το φως της δημοσιότητας εσχάτως δημοσιεύματα για ανύπαρκτες σχέσεις και υποτιθέμενη εμπλοκή της Μονής μας στην επικείμενη εγκατάσταση ενός καταστήματος προμήθειας τροφίμων στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Το εν λόγω κατάστημα δεν διαφέρει σε τίποτα από τα ήδη υφιστάμενα καταστήματα στην περιοχή των Καρεών, με μόνη διαφορά ότι οι ιδιοκτήτες του συνεργάζονται με γνωστή αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων μέσω του συστήματος της δικαιόχρησης (franchise). Καταστήματα προμήθειας ειδών διατροφής υπάρχουν εδώ και αιώνες στο διοικητικό κέντρο του Αγίου Όρους. Όλα τα καταστήματα στις Καρυές δουλεύουν νόμιμα κατόπιν άδειας από την Ιερά Κοινότητα. Η Ιερά Κοινότητα φυσικά δεν εμπλέκεται στην εσωτερική οργάνωση των καταστημάτων αυτών ούτε στις σχέσεις τους με τρίτους – προμηθευτές και λοιπούς.

Σε αντίθεση με ότι διαδίδεται στα ψευδή δημοσιεύματα, δηλώνουμε ότι ως Μονή Εσφιγμένου ουδεμία σχέση έχουμε με το εν λόγω εγχείρημα.

Τα προαναφερόμενα δημοσιεύματα επιχειρούν να σκανδαλίσουν το κοινό και να καλλιεργήσουν ένα κλίμα απαξίωσης εναντίον της Ιεράς Κοινότητας Αγ. Όρους και της Μονής μας. Προφανώς, επιχειρώντας να πλήξουν εμάς απώτερο σκοπό τους έχουν την αποτροπή της επικείμενης εκκένωσης της κατάληψης του κεντρικού κτηρίου της Μονής μας.

Επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Εκ της Ιεράς Μονής

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ