Free Porn
xbporn
27 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνάντηση της Επιτροπής Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (CROCEU)

Συνάντηση εργασίας της Επιτροπής Αντιπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (CROCEU), υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου  Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, πραγματοποιήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 στο «Ορθόδοξο Κέντρο Ambiorix» στις Βρυξέλλες. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος (Εκκλησία της Ελλάδος), οι Αιδεσιμολογιώτατοι πατέρες Sorin Selaru και Γεώργιος Valcu (Πατριαρχείο Ρουμανίας), ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Stoyan Berbatov (Πατριαρχείο Βουλγαρίας) και οι Αιδεσιμολογιώτατοι πατέρες Κωνσταντίνος Κενανίδης και Pawel Cecha (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Πρώτα απ’  όλα αποφασίσθηκε η δημιουργία μιας ιστοσελίδας για την CROCEU με σκοπό την καλύτερη γνωστοποίηση της υπάρξεως και του έργου της οργανώσεως και την πληροφόρηση του κοινού. Τα μέλη της CROCEU προσβλέπουν σε καλή συνεργασία με τον νέο Γενικό Γραμματέα της KEK και ελπίζουν να τον συναντήσουν προσεχώς μαζί με τον Πρόεδρο της KEK, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

Αναμένεται επίσης με ανυπομονησία η επίσκεψη της CROCEU στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, κατόπιν προσκλήσεως της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου 2024. Προηγουμένως τα μέλη της CROCEU είχαν πραγματοποιήσει παρόμοιες επισκέψεις στις ακόλουθες τοπικές Εκκλησίες: Ρουμανία (2014), Ελλάδα (2015), Κύπρος (2016), Ρωσία (2017) και Βουλγαρία (2018). Λόγω της κρίσεως του Covid και της αλλαγής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δεν κατέστη δυνατή η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πιο νωρίς. Τα μέλη της CROCEU θα λάβουν μέρος στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και θα γίνουν δεκτά σε ακρόαση από την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.   

Επίσης, εξετάστηκαν θέματα σχετικά με τις προτεραιότητες και τις διάφορες πρωτοβουλίες που επιθυμεί να προωθήσει η CROCEU στο εγγύς μέλλον, κυρίως σχέδια ανθρωπιστικού χαρακτήρα.  

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου 2024. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ