Free Porn
xbporn
21.2 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η πανήγυρις του Ναού του Γενεθλίου της Θεοτόκου της Κοινότητος Διπλοκιονίου

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

ΑΓΙΩΤΑΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΔΙΠΛΟΚΙΟΝΙΟΥ

ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Με ιεροπρέπεια, κατάνυξη και με την παραδοσιακή Πολίτικη αρχοντιά πανηγύρισε και φέτος η Κοινότητά μας, το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2024, το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο οποίο είναι αφιερωμένος ο Ιερός Ναός μας.

Έτσι, το απόγευμα της 7ης Σεπτεμβρίου, τελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός του Σαββάτου, σε συνδυασμό με αυτόν της Θεομητορικής εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, Πατριαρχικού Επόπτου της Περιφερείας Βοσπόρου, ο οποίος ευλόγησε την αρτοκλασία, με τη συμμετοχή των Ιερέων των Κοινοτήτων της Περιφερείας μας, Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών κ. Τιμοθέου Ραϊλάκη – Βρανά, Ιερατικώς Προϊσταμένου Βαφεοχωρίου, κ. Γεδεών Μαγκριώτη, Ιερατικώς Προϊσταμένου Παλαιού Μπάνιου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ευαγγέλου Γρηγοριάδη, Ιερατικώς Προϊσταμένου Μεσαχώρου, Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Κωνσταντίνου Βαρθολομαίου, Ιερατικώς Προϊσταμένου Νεοχωρίου και Αιδεσιμ. Πρεσβυτέρου κ. Κυριακού Κεσίσογλου, Ιερατικώς Προϊσταμένου Βεβεκίου.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος εξήρε τον ρόλο της Κυρίας Θεοτόκου στο σχέδιο της ενσάρκου οικονομίας, για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, ενώ μετά τη διανομή της αρτοκλασίας επακολούθησε δεξίωση στον αύλειο χώρο της Κοινότητος.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή προ της Υψώσεως, 8 Σεπτεμβρίου ε.έ. ο Σεβ. Πατριαρχικός Επόπτης, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και εν συνεχεία προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γεδεών Μαγκριώτη και Αιδεσιμολ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ευαγγέλου Γρηγοριάδη, διακονούντος του Ιερολ. Διακόνου της Σειράς κ. Ιερωνύμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Δεσπότης μας αναφέρθηκε στο νόημα της Κυριακής προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η οποία εφέτος συνέπεσε με την εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου.

Εν κατακλείδι, συνεχάρη τον Πρόεδρο της Κοινότητος Εντιμ. κ. Κωνσταντίνο Διακρούση και δι αυτού όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση της πανηγύρεως.

Μετά το πέρας της Λατρευτικής Συνάξεως παρετέθη δεξίωση στην παρακειμένη ανακαινισμένη Κοινοτική μας Αίθουσα.

Η Κοινότητά μας ευχαριστεί εγκαρδίως όλους όσοι συμπαρίστανται ποικιλοτρόπως στο έργο της και εύχεται τα χρόνια πολλά!

Εκ της Ιερατικής Προϊσταμενίας

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ