Free Porn
xbporn
20.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο Χαλκειός της Χίου

Φως Φαναρίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έφτασε χθες, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024, στην νήσο Χίο και πρώτος σταθμός της τετραήμερης επίσκεψής του ήταν το χωριό Χαλκειός.

Ο Πατριάρχης μίλησε με θερμά λόγια στον κόσμο που τον υποδέχτηκε με ενθουσιασμό.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού εξέδωσε σήμερα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχήκαμε χθες στο Χαλκειός την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος επισκέφθηκε την χωριοεκκλησιά μας και προσκύνησε την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε για να λάβει την ευλογία του! Με αφορμή το γεγονός αυτό, επισκέφτηκαν το χωριό μας, ο Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οιννουσών κ.Μάρκος, η καταξιωμένη ηθοποιός Μιμή Ντενίση, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Μ. Κωστίδης, ο Περιφερειάρχης Β.Α. Αιγαίου  Μουτζούρης μετά της συζύγου του καθώς και μέλη της Δημοτικής μας Αρχής.

Η εκκλησία μας, η κοινότητα, ο Μορφωτικός Σύλλογος και οι κάτοικοι του οικισμού μας, ευχαριστούν για την παρουσία του, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, καθώς ήταν ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια στο Χαλκειός μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Παντελή Βίγκα, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να πραγματοποιηθεί η εν λόγω επίσκεψη».

Εκτός από τον Άρχοντα Μ. Χαρτοφύλακα της Μ.τ.Χ.Ε. Λάκη Βίγκα, ο οποίος έχει καταγωγή από το Χαλκειός, και την σύζυγό του Ζυλιέτ, στην υποδοχή του Πατριάρχου παρέστησαν και οι ομογενείς Γιώργος Παπαλιάρης, Πρόεδρος του ΣΥΡΚΙ και Στράτος Δολιτσινιάδης, αλλά και βυζαντινολόγος Brigitte Pitaraki.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ