Free Porn
xbporn
27.6 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Η πανήγυρις Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως

Ιερά Μητρόπολις Πέτρας και Χερρονήσου

Την μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εόρτασε με μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μητρόπολή μας, με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως. Χιλιάδες ήταν οι προσκυνητές οι οποίοι προσκύνησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου με αποκορύφωμα το διήμερο της 14ης και 15ης Αυγούστου.

Κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και τα Εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σελεκείας κ. Θεόδωρος, ο οποίος ωμίλησε προς το πυκνότατο εκκλησίασμα με βαθείς θεολογικούς λόγους των Πατέρων της Εκκλησίας για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, συμμετεχόντων και των Σεβ. Μητροπολιτών Πισιδίας κ. Ιώβ και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας προεξήρχε της τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Πισιδίας κ. Ιώβ, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, ο οποίος κήρυξε θεολογικώς και Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου. Μετά το πέρας της Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτανεία της Εφεστίου Εικόνος της Μεγάλης Παναγίας στους δρόμους της Νεαπόλεως.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ