Free Porn
xbporn
20.1 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ειδήσεις από την Μητρόπολη Πριγκηποννήσων (26 Αυγούστου 2024)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, την Παρασκευήν, 23ην Αυγούστου, προέστη της Θ. Λειτουργίας της Αποδόσεως της Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις τον Κοινοτικόν Ι. Ναόν του Γενεσίου της Θεοτόκου της νήσου Πρώτης της κατ’ αυτόν Επαρχίας, ετέλεσε δέ και τον εν τη αυτή νήσω καθιερωθέντα κατ’ έτος υπαίθριον Εσπερινόν μετ’ αρτοκλασίας, εις τον περίβολον του Ιερού Αγιάσματος της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος του λόφου της Μεταμορφώσεως Πρώτης, παρουσία πλείστων πιστών, μεταξύ των οποίων και του Δημάρχου των Νήσων κου Ercan Akpolat.

Ο Ποιμενάρχης μας, χθές, Κυριακήν, 25ην Αυγούστου, εχοροστάτησεν εν τω Μητροπολιτικώ Ι. Ναώ του Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου, προσκληθείς δε παρέστη, τό εσπέρας μεν της Πέμπτης, 22ας Αυγούστου, εις το διοργανωθέν επίσημον δείπνον του Αθλητικού Συλλόγου θαλασσίων «σπόρ» της νήσου Πρώτης, κατά το οποίον εξεπροσώπησε και την Α.Θ.Παναγιότητα, τον Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον.

Εις το εν λόγω γεύμα παρέστησαν ο Μακ.Πατριάρχης των Αρμενίων, πλείστοι πρόκριτοι των νήσων, καθώς και ο Εξοχ. Νομάρχης της Πόλεως κ.Davut Gül, μετά των Εντιμ. Επάρχου και Δημάρχου των νήσων.

Το δέ εσπέρας της χθές, Κυριακής, εις την προβολήν του συγκινητικού «ντοκυμαντέρ» της Ι. Θεολογικής Σχολής Χάλκης, το οποίον κοπιωδώς επεμελήθη ο Εντιμ. Δημοσιογράφος και συγγραφεύς κ. Alberto Modiano,εις την αίθουσαν του Ιδρύματος Πριγκήπου, παρουσία επιλέκτου ακροατηρίου.

Ο Ποιμενάρχης μας, εις το τέλος της προβολής, προσκληθείς ωμίλησε βιωματικώς περί της ατυχούς Σχολής μας.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως,

26 Αυγούστου 2024

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ