Free Porn
xbporn
24.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία στο Κίεβο συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Φιλάρετο

Φως Φαναρίου

Στις 23 Αυγούστου 2024, η Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που επισκέπτεται το Κίεβο, συναντήθηκε με τον πολιό Μητροπολίτη Φιλάρετο, ο οποίος χαιρέτησε θερμά την Πατριαρχική αντιπροσωπεία και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψη στην Ουκρανία.

Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελείται από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γουίνιπεγκ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά κ. Ιλαρίωνα, τον Σεβ. Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Ιώβ και τον Πατριαρχικό Διάκονο κ. Επιφάνιο (Καμιανόβιτς). Στη συνάντηση μετείχε και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κομάνων κ. Μιχαήλ, υπεύθυνος για το Σταυροπήγιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν μια σειρά από επίκαιρα θέματα της εκκλησιαστικής ζωής, η κατάσταση σχετικά με τη ρωσική στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας, οι σχέσεις κράτους-εκκλησίας και ο διάλογος μεταξύ των Ορθοδόξων στην Ουκρανία.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων σημείωσε ότι η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έφτασε για να στηρίξει τον ουκρανικό λαό, το κράτος και την Ουκρανική Ορθοδοξία στις σκληρές δοκιμασίες του πολέμου και να λάβει μέρος στον εορτασμό της 33ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Φιλάρετος τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία, που διεξάγεται πόλεμος πλήρους κλίμακας, ο λαός και το κράτος χρειάζονται την ενότητα της Εκκλησίας και την ειρήνη περισσότερο από ποτέ.

«Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ουκρανία, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ενότητα και αρμονία μεταξύ όλων των ορθόδοξων εκκλησιών στην Ουκρανία. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουμε την ενότητα της Εκκλησίας. Και πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη βοήθεια του Θεού είναι δυνατό. Ο Κύριος δημιουργεί τέτοιες συνθήκες ώστε να ενωθούμε σε μια Ορθόδοξη Εκκλησία, που θα αποτελέσει ισχυρό πνευματικό θεμέλιο για το κράτος μας. Γι’ αυτό χρειάζεται, πρώτον, να προσευχόμαστε και να ελπίζουμε στον Θεό, που είναι η πηγή του καλού, και δεύτερον, να ξεκινάμε διάλογο και να έχουμε αγάπη μεταξύ μας. Χωρίς αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλον, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα, γιατί η αγάπη είναι το κύριο και ενωτικό χαρακτηριστικό των Χριστιανών. Και μετά από αυτό, πρέπει να συγκαλέσουμε το Παν-Ουκρανικό Τοπικό Συμβούλιο, το οποίο θα ενώσει και τους τρεις κλάδους της Ορθοδοξίας», είπε ο Μητροπολίτης Φιλάρετος.

Τα μέλη της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας συμφώνησαν ότι για να επιτευχθεί ενότητα θα πρέπει να επικρατήσει η αγάπη και να αρχίσει ο διάλογος. Σημείωσαν επίσης ότι η Μητέρα Εκκλησία ενδιαφέρεται να βοηθήσει την ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία και να ξεπεράσει τις δυσκολίες στην πορεία.

Εν κατακλείδι, ο Μητροπολίτης Φιλάρετος έστειλε τους χαιρετισμούς του στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και, σε ανάμνηση της συνάντησης, χάρισε στους εκλεκτούς προσκεκλημένους βιβλία του.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ