Free Porn
xbporn
24.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ουκρανική Βουλή ψήφισε νόμο για την απαγόρευση της UOC

Σήμερα, 20 Αυγούστου 2024, η Ουκρανική Βουλή (Βερχόβνα Ράντα} υιοθέτησε το νομοσχέδιο αριθ. 8371 «Περί προστασίας συνταγματικής τάξης στη σφαίρα των δραστηριοτήτων των θρησκευτικών οργανώσεων», με σκοπό την απαγόρευση λειτουργίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας.

265 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της απόφασης, άλλοι 29 ψήφισαν κατά, 4 απείχαν. «Ιστορική απόφαση! Το κοινοβούλιο ψήφισε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει μια θυγατρική της επιτιθέμενης χώρας στην Ουκρανία», έγραψε στο Telegram η βουλευτής Ιρίνα Γκεραστσένκο.

Ο νόμος τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσής του. Οι κοινότητες της UOC θα έχουν 9 μήνες για να διακόψουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στις 17 Αυγούστου, το Παν-Ουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων, χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων της UOC, δήλωσε την υποστήριξή του στη νομοθετική πρωτοβουλία απαγόρευσης των δραστηριοτήτων θρησκευτικών οργανώσεων, που συνδέονται με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία.

Επίσης, πριν λίγες μέρες ο μητροπολίτης Ονούφριος (του Πατριαρχείου Μόσχας) απέρριψε έκκληση για διάλογο του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ