Free Porn
xbporn
22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Κιέβου Επιφάνιος στη συνάντηση του Παν-Ουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας

Στις 16 Αυγούστου 2024, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος συμμετείχε στη συνάντηση των μελών του Παν-Ουκρανικού Συμβουλίου Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyi.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσω εξ αποστάσεως επικοινωνίας (τηλεδιάσκεψη).

Η συνομιλία αφορούσε στην πνευματική ανεξαρτησία της Ουκρανίας και την παύση της ρωσικής επιρροής στη θρησκευτική σφαίρα του κράτους μας, ιδίως μέσω της έγκρισης του σχετικού σχεδίου νόμου από το Verkhovna Rada.

«Τους τελευταίους μήνες, όλοι γίναμε μάρτυρες μιας ήδη απροκάλυπτης επιθυμίας εκ μέρους των θρησκευτικών κέντρων της Ρωσίας, που ελέγχονται στην πραγματικότητα από το Κρεμλίνο, να δώσουν σε αυτόν τον επιθετικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας κάποιου είδους ψευδοπνευματική δικαιολόγηση. Υπάρχουν δηλώσεις ότι πρόκειται για “ιερό πόλεμο”, ότι το ουκρανικό έθνος δεν υπάρχει κατ’ αρχήν, αλλά μόνο ο “μεγάλος ρωσικός λαός” και άλλες τέτοιες δηλώσεις από το σύνολο της ιδεολογίας του “ρωσικού κόσμου”. Χρειαζόμαστε κοινές προσπάθειες για να σταματήσουμε αυτή την εισροή, να προστατεύσουμε την ουκρανική θρησκευτική κοινότητα από εγκληματική χρήση από ρωσικά κέντρα κατά της Ουκρανίας, να προστατεύσουμε την αληθινή θρησκευτική ελευθερία, για το υψηλό επίπεδο για το οποίο η χώρα μας μπορεί πραγματικά να είναι περήφανη», είπε ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου. Εκκλησία της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Ο Μακαριώτατος υποστήριξε τις προτάσεις που έγιναν κατά τη συνάντηση και ευχήθηκε στον Πρόεδρο καλή επιτυχία σε καλές πράξεις.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ