Free Porn
xbporn
24.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Εξήντα τρία χρόνια ιερωσύνης συμπληρώνει σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Εξήντα τρία χρόνια ιερωσύνης συμπληρώνει σήμερα ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ήταν Κυριακή 13 Αυγούστου 1961 όταν ο νεαρός τότε, μόλις 21 ετών, Δημήτριος Αρχοντώνης, το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά του Χρήστου και της Μερόπης Αρχοντώνη, ελάμβανε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης αυτόν του διακόνου, στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην γενέτειρά του Ίμβρο, δια χειρών του Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου, μετέπειτα Ηλιουπόλεως και Θείρων και κατόπιν Γέροντα Χαλκηδόνος Μελίτωνος.

Κατά την χειροτονία ονομάστηκε Βαρθολομαίος προς τιμήν του Ιμβρίου Διδασκάλου του Γένους, Βαρθολομαίου του Κουτλουμουσιανού, ο οποίος υπήρξε σπουδαία εκκλησιαστική προσωπικότητα, διορθωτής και εκδότης των Μηναίων και άλλων λειτουργικών βιβλίων.

Η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Βαρθολομαίου τελέστηκε το 1969 και το 1973 εξελέγη Μητροπολίτης Φιλαδελφείας. Μετά την εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος Μελίτωνος, εξελέγη παμψηφεί διάδοχός του, το 1990, ενώ τον Οκτώβριο του επόμενου έτους εξελέγη Οικουμενικός Πατριάρχης.

Φέτος συμπληρώνονται 33 χρόνια του Παναγιωτάτου στον Οικουμενικό Θρόνο. Έχει καταστεί, χάριτι Θεού, ο μακροβιότερος Πατριάρχης στην ιστορία του θεσμού.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ