Free Porn
xbporn
21.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Πανιμβριακό συνέδριο «Ίμβρος και Τένεδος: Νόστος & Προοπτική»

Το Πανιμβριακό Συνέδριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής). Παράλληλα, θα πλαισιωθεί από σειρά εκδηλώσεων και δράσεων που θα λάβουν χώρα το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024.

Η προσέλευση των συνέδρων θα ξεκινήσει στις 9:00 π.μ., ενώ οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 9:30 π.μ. και θα λήξουν στις 5:30 μ.μ. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής.

Το συνέδριο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Ιμβρίων που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης και τον Σύλλογο Τενεδίων «Ο ΤΕΝΝΗΣ», και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Σκοπός του είναι, με τη συμμετοχή αξιόλογων εισηγητών αλλά και μέσα από γόνιμο διάλογο, να συζητηθούν επίκαιρα και διαχρονικά θέματα που απασχολούν τους Ιμβρίους και Τενεδίους με στόχευση, κυρίως, το μέλλον και, ειδικότερα, την τοπική ανάπτυξη και την ανάκαμψη των ελληνικών κοινοτήτων σε Ίμβρο και Τένεδο. Πιο συγκεκριμένα, θέτοντας στο επίκεντρό του τους νέους, την εκπαίδευση και την απασχόληση ως κινητήριους μοχλούς για την αναγέννηση και την οικονομική ανάπτυξη της Ίμβρου και της Τενέδου, το συνέδριο θα εστιάσει σε 3 κύριες θεματικές ενότητες:

Α. Ίμβρος & Τένεδος – Προβλήματα, λύσεις και προοπτικές

Β. Απασχόληση, επιχειρηματικότητα και βιώσιμη ανάπτυξη 

Γ. Ο πολιτισμός και η σύγχρονη δημιουργία ως παράγοντες τοπικής ανάπτυξης 

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει είτε με φυσική είτε με εικονική παρουσία. Δεν απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή.

Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι του Συλλόγου Ιμβρίων στο Youtube και το Facebook. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

§  Εναρκτήρια ομιλία Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

§  Εργασίες ανά θεματική ενότητα

§  Μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς σκοπούς και χορούς της Ίμβρου και της Τενέδου

Παράλληλες δράσεις

§  Περίπτερα των 7 χωριών της Ίμβρου και του νησιού της Τενέδου

§  Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, με το οποίο θα ΄ταξιδέψουν’ νοητά στην Ίμβρο και την Τένεδο μέσα από ιστορίες, παιχνίδια και δραστηριότητες κατάλληλα διαμορφωμένες για την ηλικία τους από έμπειρους παιδαγωγούς. Προϋπόθεση αποτελεί η προεγγραφή των παιδιών με τηλέφωνο στη γραμματεία του Συλλόγου (210 93 47 947). 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

§  Πατριαρχική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης

§  Εγκαίνια Πλατείας Ίμβρου & Τενέδου στη Νέα Σμύρνη

§  «Συναυλία για την Ίμβρο. Για τα παιδιά και τα σχολεία» στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Στη μεγάλη συναυλία, η οποία έχει ώρα έναρξης τις 8:30 μ.μ., θα συμμετάσχουν 8 αγαπημένοι καλλιτέχνες (Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γλυκερία, Ross Daly, Παντελής Θαλασσινός, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Νίκος Ξυδάκης, Ευανθία Ρεμπούτσικα) καθώς και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ. Την αφήγηση έχει αναλάβει η Κατερίνα Διδασκάλου ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση και τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Γιώργος Παπαχριστούδης. Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στα ελληνικά μειονοτικά σχολεία της Ίμβρου. Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε είτε μέσω της γραμματείας του Συλλόγου Ιμβρίων είτε ηλεκτρονικά, μέσω του more.com.

Σύλλογος Ιμβρίων

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ