Free Porn
xbporn
20.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ειδήσεις από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκηδόνος (27 Ιουλίου 2024)

Πανήγυρις Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Κουζγουντζουκίου

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος στη γραφική περιοχή του Κουζγουντζουκίου, το οποίο βρίσκεται στην Ασιατική πλευρά της Πόλης και καθρεφτίζεται στα γαλήνια νερά του Βοσπόρου.

Το πρωί (Σάββατο 27 Ιουλίου 2024) στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και στη συνέχεια προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Ευγένιο Καρατζά, τον Αιδεσιμ. Πρωτ. κ. Κωνσταντίνο Καγιάντελεν, τον Πανοσιολ. Δευτερεύοντα κ. Καλλίνικο και τον Ιερολ. Διάκ. κ. Αστέριο Μπανταρκτσή, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Πανιερ. Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, Βοηθός Επίσκοπος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκηδόνος.

Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκε πλήθος πιστών από την Πόλη, την ευρύτερη περιοχή αλλά και από το εξωτερικό, για να τιμήσουν τον Άγιο αλλά και να συμμετάσχουν σε δύο σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, τη χειροτονία δύο νέων κληρικών. Ο Σεβασμιώτατος μετά τη Μεγάλη Είσοδο χειροτόνησε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου τον μέχρι πρότινος Διάκονο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκηδόνος κ. Αστέριο Μπανταρκτσή, μετονομάζοντάς τον σε Δαμιανό, όνομα που είχε λάβει κατά τη βάπτισή του. Λίγο πριν τη χειροτονία, ο νέος Πρεσβύτερος στην προσφώνησή του ευχαρίστησε όλους όσους στάθηκαν κοντά του όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαιτέρως την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την πατρική του αγάπη και το ενδιαφέρον του προς το πρόσωπό του, ο οποίος όπως είπε νιώθει τα χέρια του να τον αγκαλιάζουν ως φτερούγες Άγγελου εξ ουρανού, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, τον άνθρωπο με τη μεγάλη καρδιά και την πολλή αγάπη όπως είπε, για όλα όσα του προσέφερε όσο καιρό ήταν κοντά του, συμβάλλοντας στην πνευματική του προκοπή και πρόοδο. Κατέληξε τονίζοντας ότι όλα αυτά θα τα φυλάξει ως ιερή παρακαταθήκη στην εκκλησιαστική του διακονία.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προέβη στην εις Διάκονον χειροτονία του κ. Φιλίππου Μπαρντακτσή, τον οποίο όπως προβλέπει η τάξη της εκκλησίας προχείρισε υποδιάκονο στο τέλος του Όρθρου. Ο νέος Διάκονος προ της χειροτονίας αναφέρθηκε με θερμούς λόγους στο πρόσωπο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, για όλα όσα μέχρι σήμερα του προσέφερε, καθώς όπως είπε ανδρώθηκε στο Ιωακείμειο, το οποίο βρίσκεται σχεδόν στις αυλές του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Παράλληλα εξέφρασε τον ενθουσιασμό του κι ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του να τον συγκαταλέξει στον κλήρο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκηδόνος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του.

Την ιερά πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους Άρχοντες Οφφικίαλοι της Μ.Χ.Ε με πρώτο τον Άρχοντα Καπετάν Παναγιώτη Τσάκο.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ απηύθυνε λόγο περί της ιερωσύνης, νουθετώντας καταλλήλως τους δύο νέους κληρικούς, οι οποίοι τυγχάνει να είναι και πρωτοεξάδελφοι, ευχόμενος να είναι Άξιοι.

Στη συνέχεια, στον αυλόγυρο του ιερού ναού, η φιλόξενη Κοινότητα προσέφερε γεύμα προς όλους όσους προσήλθαν, θυμίζοντας στους παλαιότερους τις μέρες του παρελθόντος όπου έσφυζε από ζωή και δίνοντας ελπίδα πως αυτός ο τόπος έχει συνέχεια και μέλλον για τους νεότερους.

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκηδόνος

Η πανήγυρις Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Βέικοζ

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, στον πανηγυρίζοντας Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βέικοζ τελέστηκε ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ