Free Porn
xbporn
25.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτου Κυδωνιών Αθηναγόρου

Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος

Εορτάστηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη, 23 και 24 Ιουλίου, με την συμμετοχή αρκετών μελών των Ρωμαίηκων Κοινοτήτων της Περιοχής Βοσπόρου, τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Πατριαρχικού Eπόπτη της Περιφερείας μας.

Οι Λειτουργικές Συνάξεις είχαν και εφέτος ως επίκεντρο τον Ιερό Ναό Παμεγίστων Ταξιαρχών Μεγάλου Ρεύματος και ξεκίνησαν με τον Εσπερινό, το απόγευμα της Τρίτης 23 Ιουλίου, στον οποίο χοροστάτησε ο Δεσπότης μας, με τη λειτουργική συμπαράσταση του Μεγάλου Ιεροκήρυκος Παναρέτου και Κληρικών της Περιφερείας και με την προσευχητική συμμετοχή ευλαβούς εκκλησιάσματος, έχοντας επικεφαλής τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Βοσπόρου.

Ο Δεσπότης μας ευλόγησε την αρτοκλασία και μίλησε για την μεταστροφή στην χριστιανική πίστη του Αθηναίου φιλοσόφου Αθηναγόρα του Απολογητή, μεταφέροντας τα επίκαιρα μηνύματά του στον σύγχρονο κόσμο.

Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση στον καταπράσινο αυλόγυρο της Εκκλησίας μας.

Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 24 Ιουλίου, ο εορτάζων Δεσπότης μας λειτούργησε στον ίδιο Ιερό Ναό, έχοντας ως συλλειτουργούς του τους Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Ραϊλάκη-Βρανά και τους Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Ευάγγελο Γρηγοριάδη και Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Πολυχρονόπουλο, διακονούμενος από τον Διάκονο της Σειράς Ιερώνυμο και τον Διάκονο Παντελεήμονα Κιοσέ.

Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την «περί αναστάσεως των νεκρών» διδασκαλία του εορταζομένου Αγίου φιλοσόφου και Απολογητή, ευχαρίστησε θερμά τους συνευχηθέντας Σεβ. Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανο, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και Σελευκείας κ. Θεόδωρο, τους Ιερείς της Περιφέρειας, όλες τις Εφοροεπιτροπές των Κοινοτήτων του Βοσπόρου, ιδιαίτερα την Εφοροεπιτροπή του Μεγάλου Ρεύματος, την δραστήριο Φιλόπτωχο Αδελφότητά της και το ευλαβές εκκλησίασμα, το οποίο του ευχήθηκε τα δέοντα, καθώς λάμβανε από το χέρι του το αντίδωρο.

Ακολούθησε μία θαυμάσια δεξίωση στον αυλόγυρο του Ναού μας, όπου δόθηκε η ευχάριστη ευκαιρία της εόρτιας επικοινωνίας όλων.

Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, Πέμπτης 25 Ιουλίου, επισκέφθηκε τον Δεσπότη μας, στην έδρα της Αρχιερατικής Προϊσταμενίας Μεγάλου Ρεύματος, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ. κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και τον Πανοσιολ. Μέγα Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου Του. Η Α.Θ.Παναγιότης συνεχάρη αδελφικά τον εορτάζοντα Ιεράρχη του Θρόνου και του ευχήθηκε υγεία και δύναμη.

Σύσσωμη η Κοινότητά μας υποβάλλει και πάλι τα εόρτια σέβη όλων στον Αρχιερατικώς Προϊστάμενό της και του εύχεται το «εις πολλά έτη, Δέσποτα»!

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ