Free Porn
xbporn
25.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η “κλαίουσα” Εύη Βουλγαράκη για τους θεολόγους της Ουκρανίας

Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Κρήνης κ. Κύριλλον, 

Πρόεδρον του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του ΕΚΠΑ 

Σεβασμιώτατε, 

Δια της παρούσης επιθυμώ να σας ενημερώσω για ένα ανάρμοστο κείμενο της κας Εύης Βουλγαράκη – Πισίνα – διδάσκουσα στο Τμήμα σας -, το οποίο ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook (20 Ιουλίου 2024). 

Παραθέτω στη συνέχεια αυτούσιο το απόσπασμα που αφορά σε συναδέλφους θεολόγους, οι οποίοι φέρονται ως «στρατευμένοι» σε μια «ιδεολογική εκστρατεία» υπέρ της Ουκρανίας. 

Γράφει επί λέξει η κα Βουλγαράκη: 

«Μετά δε τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε επόμενη ρελάνς για να μας πείσουν ότι αυτός είναι ο δικός μας πόλεμος, είναι πόλεμος υπαρξιακής σημασίας για τον λεγόμενο free world, ότι είναι ανθρώπινο χρέος να μετατρέψουμε τη Ρωσία σε κράτος παρία και τους Ρώσους σε κοινωνικά απόβλητα, όλα αυτά για μια Ουκρανία που εκλέχθηκε ένας πρωθυπουργός μαριονέτα, βαθύτατα διεφθαρμένος, μετά από πραξικόπημα 200 τουλάχιστον νεκρών, υποκινούμενο από τις ΗΠΑ και τον κύριο Πάιατ προσωπικά. [Μέρες που είναι, 50 χρόνια από την προδοσία της Κύπρου, καιρός να θυμόμαστε αυτά που πρέπει να θυμόμαστε για προδοτικά πραξικοπήματα αμερικανοκινούμενα). Με μια κυβέρνηση που η ναζιστική της συνιστώσα είναι καθοριστική, που είναι εκεί μόνο για να υπηρετεί τις πολιτικές των αποικιακών δυτικών δυνάμεων, τις προσωπικές επενδύσεις του καταδικασμένου υιού Μπαϊντενάκη, την περιουσία της Blackrock (διαβάστε τι είναι) που ήδη διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος της γης της Ουκρανίας. Μιας χώρας που είναι ήδη χρεωμένη για 77 γενιές με αποφάσεις της ηγεσίας της. 

Δυστυχώς τον χορό της ιδεολογικής αυτής εκστρατείας έσυραν και θεολόγοι, παίζοντας πρώτο βιολί σε μια ορχήστρα όπου ο καθένας είχε τον οργανικό του ρόλο. Αμείφθηκαν με ψίχουλα και δόξα, την οποία θα ακολουθήσει ανάλογη πτώση και χλεύη (πράγματα για τα οποία συνθλίβομαι και κλαίω, καθώς τους αγαπώ, αλίμονο!)». 

Αντιλαμβάνεσθε ότι μιλάει αορίστως για συναδέλφους θεολόγους «που αμείφθηκαν με ψίχουλα και δόξα», χωρίς να προσκομίζει στοιχεία, αλλά αντιθέτως εμφανίζεται «κλαίουσα» για την «ανάλογη πτώση και χλεύη» που θα επέλθει. 

Όταν την προκάλεσα να μιλήσει καθαρά, μου απάντησε ως εξής: 

«Κατανοώ τις ανησυχίες σου Παναγιώτη, αλλά δεν θα ανταποκριθώ, μήτε θα χλευάσω εγώ. Αυτό θα είναι μια ιστορική αποτίμηση. Αν εσένα σε ζώνουν κάποιες ενοχές δεν θα έπρεπε να είναι για την όποια γνώμη σου, γιατί σέβομαι τη διαφορά γνώμης, αλλά για τις θλιβερές δημόσιες συκοφαντίες σου και μόνο. Και για το έλασσον, τις κατευχές. Δεν σε θεωρώ δούλο κανενός αυτοκράτορα, αλλά τον τίτλο του άρχοντα δικαιοκρίτη [σημείωση δική μου: Δικαιοφύλαξ] που σου έδωσε το σεπτό Πατριαρχείο φρόντισε να τον τιμάς. Και να μιλάς μόνο όταν γνωρίζεις τα θέματα με ασφάλεια». 

Επομένως, το σχόλιό της αφορούσε και μένα, ο οποίος, όμως, ουδέποτε έχω ασχοληθεί μαζί της και αποκηρύσσω μετά βδελυγμίας τα περί «δημοσίων συκοφαντιών», αφού δεν κατανοώ καν σε ποιο θέμα αναφέρεται η κα Βουλγαράκη. 

Μένει, λοιπόν, η κα Βουλγαράκη να αφήσει κατά μέρος τα facebookφληναφήματά της και αν θέλει να πει κάτι να το πει ευθέως, με επίσημο – κατά προτίμησιν επιστημονικό – κείμενο, ώστε να καταλάβουμε με ακρίβεια τις θέσεις της και να τοποθετηθούμε αναλόγως. 

Ως τότε δεν δεχόμαστε να μας κουνάει το δάκτυλο και είναι κρίμα, πραγματικά, για έναν πανεπιστημιακό να περιφέρεται κατ’ αυτόν τον τρόπον ανά τας ρύμας του διαδικτύου. 

Μετά βαθυτάτου σεβασμού 

Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ