Free Porn
xbporn
25.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στο Κίεβο για την 1036η επέτειο από τη Βάπτιση της Ουκρανίας-Ρως

Την ημέρα της μνήμης του αγίου Ισαποστόλου Πρίγκιπα του Κιέβου Βλαδιμήρου του Μεγάλου και την 1036η επέτειο από τη Βάπτιση της Ουκρανίας-Ρως και την Ημέρα της Ουκρανικής Πολιτείας, 15 Ιουλίου 2024, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Κοίμησης της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ.

Με τον επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συλλειτούργησαν επίσκοποι και κληρικοί από όλη την Ουκρανία, καθώς και ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Γέρων Μητροπολίτης Χαλκηδόνας κ. Εμμανουήλ.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Μακαριώτατος έκανε ειδική προσευχή  στον Κύριο για την εν κινδύνω Πατρίδα.

Προσευχές ακούστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της λειτουργίας για τους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία, για την κυβέρνηση, τον λαό και για την ανάπαυση των ψυχών όλων των πεσόντων υπερασπιστών της Πατρίδας και των πολιτών που πέθαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο Μητροπολίτης Bylotserk Ευστράτιος ανέγνωσε το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου με την ευκαιρία της 1036ης επετείου από τη Βάπτιση Ουκρανίας-Ρωσίας.

Στο τέλος της ακολουθίας ακολούθησε παράκληση προς τον Άγιο Ισαπόστολο Πρίγκηπα του Κιέβου Βλαδίμηρο τον Μέγα, μετά την οποία ο Γέρων Μητροπολίτης Χαλκηδόνας Εμμανουήλ απηύθυνε χαιρετισμό.

Υπηρεσία Τύπου της Μητρόπολης Κιέβου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)

Του Κώστα Ονισένκο

Εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας

Συνάντηση σήμερα στο Κίεβο μεταξύ εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριάρχη και ανώτατων κυβερνητικών στελεχών – Εξήρε τη συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Ουκρανός πρωθυπουργός. Ανήμερα της εθνικής ημέρας της Κρατικότητας της Ουκρανίας και της ημέρας Βάπτισης των Ρως – Ουκρανίας, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιγάλ συναντήθηκε σήμερα με τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Γέροντα Εμμανουήλ.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ. Τα μέρη συζήτησαν ανθρωπιστικά έργα και βοήθεια προς τους Ουκρανούς. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Εμμανουήλ για την επίσκεψή του στο Κίεβο και για την υποστήριξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. «Η προσωπική του συμμετοχή (σ.σ. του Οικουμενικού Πατριάρχη) στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ελβετία αποτελεί καθοριστική συμβολή στη διαδικασία αποκατάστασης της ειρήνης στη χώρα μας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Ο Ντενίς Σμιγάλ σημείωσε ότι οι προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι προσευχές για την Ουκρανία εμπνέουν εκατομμύρια Ουκρανούς και ενσταλάζουν την πίστη ότι στο ορατό μέλλον θα επιτύχουμε ένα δίκαιο τέλος στον πόλεμο που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Γέροντας Εμμανουήλ και ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, Επίσκοπος Κομάνων Μιχαήλ συμμετείχαν στην σε προσευχητική εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα της Ουκρανικής Κρατικότητας και την Ημέρα Βάπτισης των Ρως του Κιέβου. Η συμμετοχή τους πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της ανώτατης κρατικής ηγεσίας της Ουκρανίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο χώρο της Μονής των Σπηλαίων του Κιέβου. Για την Ουκρανία προσευχήθηκαν επίσης οι ηγέτες των ουκρανικών Εκκλησιών και θρησκευτικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μητροπολίτης Επιφάνιος, ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, εφημέριοι, εκπρόσωποι της Βερχόβνα Ράντα (κοινοβούλιο) και του Υπουργικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου και οι αναπληρωτές του, η ηγεσία των Δυνάμεων Ασφαλείας και Άμυνας και ξένοι διπλωμάτες.

Επίσης, την ημέρα αυτή, μετά από πρόσκληση του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου, ο Έξαρχος του Οικουμενικού Πατριάρχη, μαζί με τον Γέροντα Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, συλλειτούργησαν τη Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της Βάπτισης των Ρως – Ουκρανίας στον Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Ιεράς Μονής Σπηλαίων του Κιέβου.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ