Free Porn
xbporn
24.8 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Μια ξεχωριστή ταινία της Melike Çapan για την “Απογευματινή” της Πόλης

Η ιστορική εφημερίδα της Πολίτικης Ρωμιοσύνης “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”, η οποία ιδρύθηκε στις 12 Ιουλίου του 1925, συμπλήρωσε τα 99 χρόνια και οδεύει ακάθεκτη προς την πρώτη εκατονταετία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από την τουρκική Τζουμχουριέτ (Cumhuriyet), η “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” αποτελεί την δεύτερη αρχαιότερη ημερήσια εφημερίδα της Τουρκίας. Οι τόμοι της εφημερίδας βρίσκονται και στην ψηφιακή βιβλιοθήκη των Ρωμιών της Πόλης “Ανθέμιον” http://anthemion.phs.uoa.gr.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 99 ετών έκδοσης της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», η δημοσιογράφος Melike Çapan, προέβη, χθες 12 Ιουλίου, στην διαδικτυακή προβολή της ταινίας «100», που η ίδια εμπνεύστηκε και με ζήλο υλοποίησε, όπου κάνει αναδρομή στην ιστορία, αλλά αναφέρεται και στο παρόν και το μέλλον της εφημερίδας, κυρίως μέσω συνεντεύξεων με τη Διεύθυνση της “Απογευματινής” και αναγνώστες της.

Η επίσημη προβολή της ταινίας της Melike Çapan θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης για την 100ετηρίδα της εφημερίδας «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», με τίτλο «Ουδείς γεννάται, ουδείς αποθνήσκει άνευ της Απογευματινής», που θα λάβει χώρα στο Νιχώρι του Βοσπόρου, στη σειρά εκδηλώσεων “ΘΕΟΤΟΚΕΙΑ” 2024.

Θυμίζουμε ότι η γνωστή για την αντικειμενική και ευαίσθητη ματιά της στα ζητήματα της Ομογένειας, δημοσιογράφος Melike Çapan, είχε επιμεληθεί και υλοποιήσει και την έκθεση φωτογραφίας για την Ίμβρο: “Θα ξαναβρεθούμε”.

Η σημαντική αυτή έκθεση συνδύαζε φωτογραφίες εποχής από το χωριό Σχοινούδι, προβολή ντοκιμαντέρ, κείμενα και αντικείμενα από την Ίμβρο, και αποσκοπούσε στο να φέρει το κοινό σε επαφή με την ανθρώπινη πλευρά της ιστορίας του βίαιου ξεριζωμού των Ιμβρίων το 1964.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ