Free Porn
xbporn
15.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Η πανήγυρις της Αγίας Ευφημίας στην Χαλκηδόνα

Ιερά Μητρόπολις Χαλκηδόνος

Μεγαλοπρεπώς εορτάστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ευφημίας στην Χαλκηδόνα η ανάμνηση του θαύματος της κατά την Δ´ Οικουμενική Σύνοδο.

Χθες το απόγευμα, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Την κυριώνυμο ημέρα, Πέμπτη 11 Ιουλίου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός όρθρος και στην συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας και τον ιερατικώς προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού, ενώ τους ύμνους της ημέρας απέδωσε θαυμάσια με την μελωδική φωνή του ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεος Τσισμαλίδης, κληρικός της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης και προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδος.

Εκκλησιάστηκαν κληρικοί της Μητροπόλεως, τα μέλη της Κοινότητος, πολλοί πιστοί από την περιοχή, αλλά και από την Πόλη οι οποίοι προσήλθαν από νωρίς να τιμήσουν την Αγία. Στο τέλος τελέσθηκε αρτοκλασία υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως των ευλαβών πιστών και των προσκυνητών.

Προ της Απολύσεως, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας, συνδυάζοντας το με το ιερό πρόσωπο της τιμώμενης Αγίας, τονίζοντας ότι η πίστη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την σωτηρία μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον προαύλιο χώρο η φιλόξενη Κοινότητα Χαλκηδονος προσέφερε πλούσιο πρωινό κέρασμα προς όλους.

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ