Free Porn
xbporn
25.3 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο εορτασμός των Κρητών Αγίων στον Ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα

Στον ιστορικό Ναό του Αγίου Νικολάου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα εορτάστηκε για πρώτη φορά, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, η Σύναξη πάντων των Αγίων της Κρήτης. Ένας εορτασμός που καθιερώθηκε με συνοδική απόφαση της εν Κρήτη Εκκλησίας και έγκριση της από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο κάθε πρώτη Κυριακή του Ιουλίου.

Ο εν λόγω εορτασμός  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου κου Γεωργίου Βλατάκη και των μελών ΔΣ του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνιων Αττικής  «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ», στΟ πλαίσιΟ των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 ετών από το θαυμαστό μαρτύριο των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Ρεθύμνου (1824-2024).

Της Θείας Λειτουργίας προέστη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας  κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, συλλειτουργούντος του  Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου Καθηγούμενου της Ιεράς Βασιλικής, Σταυροπηγιακής και Πατριαρχικής  Μονής Βλατάδων εκ Θεσσαλονίκης, με την συμμετοχή του Αρχιμ. π. Συμεών Αυγουστάκη και άλλων ιερέων και ιεροδιακόνων.

Με κωδωνοκρουσίες, τάλαντα αλλά και με πολλή ευλάβεια συγκίνηση και έκδηλη λατρευτική αγάπη υποδέχτηκαν για πρώτη φορά ιερά λείψανα των Αγ. Τεσσάρων Νεομαρτύρων Ρεθύμνου, τόσο ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας όσο και οι Κρητικοί της Αττικής ραίνοντας με λουλούδια και μύρα, ενώ έστρωσαν πατανίες για να περάσουν οι Άγιοι.

Γέμισε Κρήτη ο Ι. Ναός του Αγίου Νικολάου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, από παλικάρια και κοπελιές με τις κρητικές φορεσιές, τιμώντας έτσι όλους τους Αγίους της Κρήτης και συνάμα τους  Αγ. Τέσσερις Νεομάρτυρες Ρεθύμνου.

Μετά την θεία Λειτουργία τελέστηκε με απόλυτη τάξη η αρτοκλασία καθώς και η ευλογία των κολλύβων των Αγίων που είχε επιμεληθεί δεόντως ο κος πρόεδρος. Ο Σεβασμιώτατος Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος εξεφώνησε δεόντως λόγους ευχαριστιών για την λαμπρά αυτή πανήγυρη των Κρητών, εξαίροντας  την πρωτοβουλία του κου πρόεδρου Γεωργίου Βλατάκη, Άρχοντος Νομοφύλακος της ΜτΧΕ, και των μελών του Συλλόγου των εν Αττική Ρεθυμνίων, με την συμμετοχή πολλών κρητικών σωματείων.

Μοιράστηκε ως ευλογία σε όλο το εκκλησίασμα μικρό κουτάκι με εκατέρωθεν όψεις τις εικόνες των Αγίων της Κρήτης και των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων, που περιείχε μοσχοθυμίαμα, ευγενική χορηγία του κου Γεωργίου Βλατάκη.

Μετά το πέρας προσφέρθηκε πλούσιο κρητικό κέρασμα. 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ